Exerciţii comune ale jandarmilor ieşeni şi carabinierilor moldoveni, pe fonduri europene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Exerciţii comune ale jandarmilor ieşeni şi carabinierilor moldoveni, pe fonduri europene

GALERIE
Jandarmi
  • Jandarmi
- +

Ele se vor derula pe parcursul a un an şi jumătate. La lansarea oficială din Sala Mare a Prefecturii au fost prezenţi printre alţii primarul şi prefectul Iaşului.

 

Un proiect cu finanţare externă nerambursabilă pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi îl derulează împreună cu Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova a fost lansat ieri oficial. În Sala Mare de la Casa Pătrată au fost prezenţi colonelul Mircea Tulică, inspectorul şef al IJJ Iaşi, omologul său de peste Prut, colonelul Ştefan Pavlov, comandantul general al IGC, în sistem videoconferinţă, şi oficialităţi ieşene – prefectul Marian Grigoraş, primarul Mihai Chirica, directorul Ateneului, Andrei Apreutesei. Primarul a fost prezent aproximativ 20 de minute şi a stat în primul rând. El s-a grăbit să plece, mai ales că, la aceeaşi oră (10), era fixată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, care s-a desfăşurat de asemenea în sistem videoconferinţă.

Proiectul, intitulat „Creşterea capacităţii de pregătire şi intervenţie a personalului implicat în asigurarea şi restabilirea ordinii publice, precum şi în prevenirea şi combaterea actelor de terorism” are un buget total de 330 de mii de euro asigurat prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova şi va acoperi o perioadă de 18 luni.

„Este vorba de trei exerciţii comune de intervenţie în cazul unor acţiuni transfrontaliere de fiecare parte a Prutului – trei în Republica Moldova şi trei la Iaşi. La final, va fi elaborat un ghid de bune practici, care va fi folosit în pregătirea jandarmilor, atât pentru cei din structurile operative, cât şi pentru cei din şcolile de jandarmi – mă refer aici la şcolile de subofiţeri şi la cei din cadrul Academiei de Poliţiei”, a precizat Mircea Tulică. El a menţionat şi dotarea cu o serie de mijloace şi materiale de intervenţie şi tehnică informaţională – echipamente antitraumă, body-cam (cameră individuală de monitorizare/ supraveghere pe timpul intervenţiei), sistem audio performant, sistem video.

„Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de către jandarmii ieşeni şi carabinierii moldoveni care activează în structurile de ordine publică, beneficiari finali fiind cetăţenii şi instituţiile competente în aria de asigurare şi restabilire a ordinii publice din zona de eligibilitate a proiectului, respectiv din judeţul Iaşi şi Republica Moldova”, este mesajul final al participanţilor la acest proiect transfrontalier. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.