Exerciţiile militare care vor avea loc în Taiwan în iulie vor simula cât mai bine situaţiile de luptă reală

duminică, 23 iunie 2024, 16:37
3 MIN
 Exerciţiile militare care vor avea loc în Taiwan în iulie vor simula cât mai bine situaţiile de luptă reală

Exerciţiile militare anuale din Taiwan din acest an, programate în iulie, vor fi cât mai aproape posibil de situaţiile de luptă reală, nu vor mai oferi doar un spectacol pentru a câştiga puncte, ci şi vor simula o luptă reală, având în vedere ”o ameninţare inamică” în creştere rapidă din China, a spus un înalt oficial, transmite Reuters.

China, care consideră Taiwanul guvernat democratic drept teritoriu al său, organizează de patru ani exerciţii regulate în jurul insulei pentru a face presiuni asupra Taipei-ului să accepte pretenţia Beijingului de suveranitate, în ciuda obiecţiilor puternice ale Taiwanului.

Taiwanul va începe exerciţiile Han Kuang

Taiwanul va începe exerciţiile Han Kuang de cinci zile pe 22 iulie. Un înalt oficial al apărării din Taiwan, care a vorbit sub condiţia anonimatului pentru a putea vorbi mai liber, a spus că este nevoie urgentă de a regândi modul în care au fost efectuate exerciţiile.

”În ultimii ani, ameninţarea inamicului s-a schimbat rapid. „Planul nostru de luptă pentru apărare trebuie, de asemenea, revizuit în mod continuu, iar urgenţa unui antrenament cuprinzător de luptă devine din ce în ce mai importantă”, a spus oficialul.

Elementele care erau în mare parte pentru spectacol, cum ar fi exerciţiile de repetiţie, au fost anulate, în timp ce anul acesta vor fi exerciţii pe timp de noapte şi, în mod neobişnuit, va fi inclusă şi capitala Taipei, a spus oficialul.

”Nu este vorba despre a marca puncte. Vrem ca soldaţii să se întrebe dacă acest lucru este adevărat”, a spus oficialul.

Lucrurile pot merge prost, cum ar fi defecţiunile vehiculelor, şi asta este în regulă, a adăugat oficialul.

”Acestea sunt probleme cu care se pot confrunta în luptă efectivă. Exerciţiile vor fi o experienţă continuă. Războiul nu face distincţie între zi şi noapte”, a spus oficialul.

Ministerul chinez al Apărării nu a răspuns la apeluri pentru a solicita comentarii despre exerciţii în afara orelor de program din weekend. A spus anterior că este inutil ca Taiwanul să creadă că poate folosi arme pentru a preveni ”reunificarea”.

Anunţând exerciţiile în aprilie, Ministerul Apărării din Taiwan a spus că jocurile de război vor practica zonele de ”ucidere” pe mare pentru a sparge o blocadă şi pentru a simula un scenariu în care China transformă brusc unul dintre exerciţiile obişnuite din jurul insulei într-un atac.

Ce rol vor avea exercițiile militare desfășurate de Taiwan

”Numai cu verificarea la sol în timp real putem înţelege cu adevărat capacităţile şi limitările trupelor noastre”, a spus oficialul.

China a organizat timp de două zile propriile jocuri de război în jurul insulei, la scurt timp după ce preşedintele Lai Ching-te şi-a preluat mandatul luna trecută, spunând că este ”o pedeapsă” pentru discursul său de inaugurare, pe care Beijingul l-a denunţat ca fiind plin de conţinut separatist.

Dar China a folosit şi războiul din zona gri împotriva Taiwanului, adoptând tactici neregulate pentru a epuiza un inamic, ţinându-l în permanenţă în alertă, fără a recurge la luptă deschisă.

Aceasta include trimiterea de baloane peste insulă şi misiuni aproape zilnice ale forţelor aeriene în cerul de lângă Taiwan. China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

Lai, care spune că numai poporul taiwanez îşi poate decide viitorul, a oferit în mod repetat discuţii, dar a fost respins. Oficialul a refuzat să comenteze la ce părţi ale jocurilor de război va participa Lai, aşa cum este obişnuit pentru preşedinte în calitate de comandant şef, sau dacă vor exista observatori americani.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii