Exercițiu de alarmare și evacuare la spitalul ieșean cu cel mai dificil acces. Un incendiu aici poate fi catastrofal

joi, 20 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 Exercițiu de alarmare și evacuare la spitalul ieșean cu cel mai dificil acces. Un incendiu aici poate fi catastrofal

Astăzi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, a organizat un amplu exercițiu de alarmare și evacuare a întregii clădiri a spitalului. Acest exercițiu a avut ca scop antrenamentul personalului și identificarea eventualelor probleme ce pot apărea în cazul unui eveniment catastrofal. Scenariul exercițiului a implicat evacuarea persoanelor care nu se pot deplasa sau evacua singure dintr-o clădire afectată de o catastrofă, cum ar fi un incendiu sau un cutremur devastator. În acest context, pompierii au intervenit pentru a evacua aceste persoane.

„Aceste tipuri de exerciții sunt esențiale, deoarece pregătirea pentru situații catastrofale este absolut necesară, mai ales într-un oraș aglomerat și într-o clădire cu multe provocări funcționale. Fără sprijinul Poliției Municipiului Iași, nu am fi putut facilita accesul pompierilor pentru acest exercițiu. Ne bazăm foarte mult pe sprijinul partenerilor noștri, adevărații eroi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, sub îndrumarea domnului colonel Ionuț Grădinaru, șeful ISU Iași. Cu ajutorul său, reușim să desfășurăm aceste exerciții.”, a declarat Radu Crișan-Dabija, managerul spitalului.

Disfuncții din cauza clădirilor vechi

În prezent, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie depune eforturi pentru a asigura condiții de siguranță și protecție pentru pacienți și angajați. Totuși, se confruntă constant cu provocări cauzate de disfuncționalitățile structurale ale clădirilor vechi în care își desfășoară activitatea, clădiri care nu mai îndeplinesc standardele sanitare, epidemiologice și de siguranță ale anului 2024.

„Echipajele de pompieri au demonstrat împreună cu personalul spitalului evacuarea de la etajele superioare a persoanelor care nu pot fi deplasate. Deși accesul la clădire este o mare provocare datorită amplasării pe căi de acces de mici dimensiuni și pe care nu se respectă regulile de parcare, cu sprijinul Poliției Locale, mașinile de intervenție au reușit să pătrundă”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași.

Cu această ocazie, personalul spitalului a subliniat necesitatea unei clădiri noi și integrate, situată într-o locație cu acces facil pentru echipajele de intervenție. Clădirea de pe strada Dr. I. Cihac, precum și celelalte secții, care se află la distanțe considerabile una de cealaltă, nu mai respectă standardele sanitare, epidemiologice și de siguranță necesare pentru a oferi îngrijiri medicale adecvate în anul 2024. (Ancuța POPA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii