anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Experienţa pe cât de neplăcută pe atât de amuzant povestită a unui cunoscut scriitor care a vrut să-şi schimbe salteaua din dormitor

GALERIE
Florin_Lazarescu
 • Florin_Lazarescu
- +

Scriitorul ieşean Florin Lăzărescu povesteşte într-un mod amuzant despre experienţa sa în momentul în care a vrut să-şi schimbe salteau din dormitor. El a relatat momentul destul de neplăcut pe Facebook. Mai jos redăm povestea sa integral.

“Când am cumpărat casa, am băgat în ea cam toate paralele pe care le aveam - plus bună parte din cele pe care le vom avea până în anul 2044 -, aşa că au rămas trei lulele, trei surcele pentru salteaua patului de la dormitor. Nu prea am decis noi ce luăm, ci banii. Adică una sărăkeanu, bună în felul ei, dacă e să dormi frânt după o zi de trudă sănătoasă, dar parcă oleacă mai proastă decât cea pe care o avea bunica, după ce umplea nişte saci de cânepă, cusuţi laolaltă, cu fân. Oricum, era ok, niciodată subiect de discuţie în casă.

Şi-ntre timp ne-am mai întremat cumva şi am zis cu Amelia: hai, dom’le, e vremea să ne luăm o saltea nouă mai deşteaptă. Adică una cu memorie, din aia care să exclame în sinea ei, ca Proust mâncându-şi madlena: ahh, brusc îmi aduc aminte de trupurile voastre!

Întâi m-am dus numai eu la shopping - cu Mira nu se poate cumpăra nimic, numa’ aleargă prin labirintul de rafturi, probând orice poate fi probat, fie scaun, fie rotopercutor, dacă e unul în preajmă. Dar nu m-am dus ca blegul, am făcut cercetare, am căutat salteaua de 4,8 stele din 5, cu sute de oameni care spuneau la comment că e perfectă. Doar doi-trei ciudaţi am găsit care susţineau paradoxal contrariul: un căcat de saltea, mă doare spatele de mor de la ea! Cum perfecţiunea ştiu că nu există, am probat-o - mamă, parcă m-am cufundat în pene de îngeri din afara oricărui păcat de pe pământ - şi am luat-o acasă.

Faină, a zis şi Amelia. Nu rai, cum pretindeam eu, dar faină. Suficient cât să scap de salteaua veche. Apoi, după câteva nopţi de somn, Amelia s-a întrupat brusc în unul dintre puţinii hateri virtuali ai saltelei de 4,8 stele din 5, spunându-mi: mă doare spatele de mor, e prea moale, eu nu mai dorm pe aşa ceva! Ea care niciodată nu s-a plâns de dureri de spate. Greu de luat o decizie. Pe mine mă durea spatele ca de obicei, deci nu ştiam ce să zic. Lasă, poate se obişnuieşte Amelia, totuşi am zis. Dar nu.

Aşa că m-am dus să o schimb, cum spuneau ăia că se poate răstimp de 100 de nopţi, dacă nu-ţi convine. Evident, nu singur, ci cu Amelia. Şi cu Mira, că aia e. Amelia şi-a ales cu greu posibila saltea beton, eu am alergat după Mira printre rafturi, de puteam dormi şi pe asfalt în noaptea de după.

Doamna de la magazin ne-a explicat că o să vină mai întâi transportul pentru cea veche, împreună cu expert care îi va evalua starea, apoi o va prelua şi ne va returna banii ca să o cumpărăm pe cea nouă. Expertul s-a dovedit un şofer bătrân, rupt de şale, care mi-a cerut direct nişte bani de-o cafea, să o care împreună cu mine din casă până în duba unde a trântit-o pe nişte saci de nailon. Apoi m-am dus din nou la magazin, am aşteptat o oră, am făcut decontul, am primit doar 75 la sută din preţul saltelei vechi, am plătit noul transport, că asta nouă nu se putea rula să-mi încapă în maşină. Plus preţ dublu faţă de cealaltă. Tot cu memorie, dar mai fermă.

Amelia zice că abia asta pare rai. Iar pe mine parcă mă doare spatele pe ea, dar într-un mod plăcut. Mai vedem în următoarele 100 de nopţi”, a scris Florin Lăzărescu pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.