Expertiză - fiul care şi-a ucis mama ce l-a scos din ospiciu la cerere, găsit iresponsabil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Expertiză - fiul care şi-a ucis mama ce l-a scos din ospiciu la cerere, găsit iresponsabil

GALERIE
ucis mama fiu nebun
  • ucis mama fiu nebun
- +

Expertiza medico-legală psihiatrică în cazul bărbatului care şi-a ucis mama pe 1 aprilie arată că acesta nu a avut discernământ în timpul comiterii crimei. Astfel, bărbatul va fi transferat pentru tratament la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, unde va fi evaluat la fiecare şase luni. 

„S-a constatat că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei, nu a avut reprezentarea faptei comise şi consecinţele pe care le poate avea aceasta. Adică în mintea sa este o separare şi o detaşare clară de termenul sau de noţiunea de mamă şi de persoana pe care a omorât-o. Este decuplat complet afectiv de la fapta pe care a făcut-o şi nu are niciun fel de regret sau remuşcare”, a explicat dr. Călin Scripcaru, medic legist şi psihiatru, care face parte din comisia de expertiză de la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

În baza rezultatului expertizei, va fi făcută o înştiinţare către instanţa judecătorească cu propunerea de internare într-o astfel de unitate medicală unde să fie sub supraveghere medicală. În momentul de faţă bărbatul s-a întors în situaţia în care se afla în 2014, când medicii au stabilit că trebuie să fie internat la Spitalul Grajduri. Reeavaluarea care se va face din şase în şase luni va stabili dacă boala de care suferă este stabilizată sau dacă este sau nu în curs de stabilizare.

Cititi si: Cum a fost posibil? Cine este cel care și-a ucis mama și a anunțat crima la TV

Specialiştii spun că internările într-un astfel de spital duc la ameliorarea afecţiunii psihice, pentru că pacienţii nu mai sunt expuşi la stresul social, la conflicte, la consumul de substanţe, şi îşi iau tratamentul în mod regulat, conform prescripţiilor medicale şi sub supraveghere. „Această stabilizare în unele boli psihice se poate obţine într-un an sau doi, dar în unele cazuri niciodată, sunt pacienţi care stau acolo de zeci de ani. În acest caz, internarea va fi mai de durată, fenomenele delirante şi halucinatorii erau foarte prezente şi vizibile, boala fiind într-o fază foarte decompensată”, a mai explicat medicul ieşean.

Cititi si: Ieşeanul care şi-a ucis mama zâmbeşte tot timpul. „Problemă psihică destul de serioasă”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.