Expertiză tehnică pentru podul din Alexandru cel Bun
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Expertiză tehnică pentru podul din Alexandru cel Bun

GALERIE
pod
  • pod
- +

Primăria pregăteşte un proiect pentru reparaţii capitale la pasajul Alexandru cel Bun. Primul pas a fost făcut acum câteva săptămâni prin eliberarea unui certificat de urbanism aferent lucrărilor.

„Se va întocmi o expertiză tehnică, care este în curs de achiziţie, pentru a putea vedea exact care este situaţia. În urma expertizei, vom şti cu exactitate care este necesarul de lucrări şi care va fi costul intervenţiilor“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Potrivit acestuia, o primă estimare a municipalităţii este că necesarul de finanţare se ridică la circa 1,5 milioane lei. „Fondurile vor fi alocate, deocamdată, de la bugetul local“, a mai spus Buraga.

Un alt proiect în care este implicată municipalitatea şi pentru care a fost eliberat recent un certificat de urbanism vizează ampalasarea unui grup statuar la intersecţia bd. Carol I cu str. Vasile Pogor („Parcul Copiilor“).

„Asociaţia de Sprijin Comunitar pentru un Viitor mai Bun intenţionează să sponsorizeze achiziţionarea unui grup statuar, turnat în bronz, intitulat «Materni­tatea» şi pe care îl va dona Munici­piului Iaşi“, a precizat Sebastian Buraga.

El a adăugat că există deja un acord din partea Comisiei zonale a monumentelor istorice pentru am­pla­sarea grupului statuar în „Parcul Copiilor“. „Compoziţia aparţine sculptorului Virgil Scripcariu şi constă dintr-o sculptură în bronz cu înălţimea de 1,40 m, aşezată pe un soclu de piatră cu înălţimea de 2,20 m“, a conchis oficialul Primăriei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.