Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Explicaţiile unei numiri surprinzătoare pe banca Politehnicii

GALERIE
paraschiv-pancu-buturuga
  • paraschiv-pancu-buturuga
- +

 

Preşedintele Ciprian Paraschiv a prezentat motivele pentru care a mers pe varianta Andrei Cristea după despărțirea de Daniel Pancu

 

- Domnule Paraschiv, simplu şi la obiect: De ce Andrei Cristea?

- Imediat după rezilierea contractului cu Daniel Pancu am avut de ales între două profiluri de antrenor. Unul tânăr şi unul experimentat. Deşi eu sunt adeptul tinereţii, pe care o pun mereu pe primul plan, am analizat cu atenţie şi al doilea profil. Erau puţine soluţii viabile din punctul nostru de vedere pe acest palier. Luaţi lista antrenorilor şi vă veţi convinge. Când au fost tatonate acele piste şi s-a văzut că nu pot fi concretizate, soluţia de a merge pe primul meu impuls a venit de la sine. Iar aici, chiar dacă am primit mai multe CV-uri, eu nu am luat în calcul decât o singură variantă, Andrei Cristea. De ce să nu-i dăm o şansă lui Andrei şi să-i dăm unui alt tânăr?

- Nu e o decizie riscantă, ţinând cont de lipsa lui de experienţă?

- Cine îţi dă garanţii în fotbal? Să nu uităm că ultimele două, de fapt, aproape trei retrogradări pe teren ale Politehnicii au fost parafate când echipa a avut antrenori care au luat titluri, trecuţi prin Chamions League! (n.r. – trimiterile sunt spre Ţiţi Dumitriu, Sorin Cîrţu şi Mircea Rednic). Corect, Andrei nu are experienţă. Poate compensa acest deficit cu multiplele calităţi pe care le are: inteligenţă, pasiune dusă la extrem şi, nu în ultimă instanţă, devotament uriaş faţă de Iaşi. Ştie foarte bine vestiarul, vorbeşte multe limbi străine, ştie nivelul de pregătire a echipei, ce s-a lucrat până acum, cunoaşte perfect tot ce se întâmplă în fotbalul românesc.

- Dar pregătire?

- Mereu a “furat” de la antrenorii mari cu care a lucrat. A fost unul dintre cei mai buni absolvenţi ai Şcolii de Antrenori, are licenţa A, cum au mulţi antrenori care lucrează la vârful fotbalului nostru.

- A fost greu să îl convingeţi?

- Să lămurim un aspect. Până miercuri, în minutul 90^4 al meciului cu UTA, nu m-am gândit nicio clipă la un alt antrenor. Am fost trup şi suflet pentru Daniel, pentru că îi ştiu capacitatea, ştiu cât suflet a pus. Dacă nu luam golul doi în prelungiri, Daniel era şi acum antrenor. Din păcate, trebuia făcută o schimbare. Cu Andrei discutasem să vină în vară lângă mine, în conducere, nu se gândea să fie antrenor. Când a auzit contextul a fost surprins, însă nu a ezitat să sară în ajutor echipei.

- Daniel a spus că au fost şi lucrături din interior. Au fost voci care au făcut legătură cu problemele pe care le-a avut cu Andrei pe parcursul turului…

- Eroare mare.Daniel a declarat public că nu Andrei l-a lucrat.Problemele din tur dintre cei doi, cauzate şi de capcane întinse din exterior, au fost de mult amintire. Daniel şi Andrei se înţelegeau foarte bine, comunicau des. Imediat după numire, Andrei a discutat mult cu Daniel! Şi cu Teja s-au spart oalele în capul lui Andrei. Şi aici e o mare eroare, Andrei are o relaţie excelentă cu Mihai. Trimiterea a fost în altă parte, nu aş vrea să o dezvolt acum, e nevoie de linişte.

- La dumneavoastră?

- Sub nicio formă! Toată lumea ştie că relaţia mea cu Daniel a fost extraordinară. Ba chiar am fost acuzat că, din prietenie, vulnerabilizez clubul, sprijinindu-l prea mult. Nu era vorba de aşa ceva, ştiu capacitatea profesională a lui Daniel, va ajunge un antrenor mare.

- Dacă aduceaţi un antrenor cu experienţă, vă protejaţi mai mult. Dacă nu vor fi rezultate, veţi fi acuzat că, după Pancu, aţi mizat iarăşi pe un antrenor tânăr.

- Eu nu am venit la Iaşi să-mi fie mie bine, mi-era bine la FederaţieChiar foarte bine. Am venit să restructurez un club măcinat de boală pe toate palierele, aproape de faliment, pentru că iubesc Politehnica. Ştiu că puteam avea o viaţă liniştită şi aici dacă nu tăiam multe sinecuri anul trecut. Cu Mircea Rednic antrenor nu aveam nici griji financiare, pentru că împrumuta clubul la greu. Puteam merge cu un antrenor cu ştaif, aduce din vară jucători scumpi şi iarăşi mă acopeream, pentru că sigur apăreau rezultate. Dacă făceam asta, vă spun ferm că Poli nu lua însă sigur licenţa, la ce datorii am găsit aici.. Am preferat să construiesc sănătos, cu orice risc, era singura soluţie. Şi mă bucură că suporterii adevăraţi au înţeles că vreau să scot Poli din mocirla în care era şi să-l transform într-un club curat, modern. M-a emoţionat faptul că toate facţiunile galeriei s-au unit şi şi-au exprimat sprijinul faţă de mine când a fost tentativa de “puci” de săptămâna trecută. Îi asigur că eu nu mă voi schimba niciodată, indiferent de cât noroi se va arunca spre mine. Sunt puternic, rezist la toate mizeriile. Cât voi conduce Poli, niciun leu nu va fi cheltuit aiurea, niciun leu nu va fi cheltuit ilegal. Voi rămâne acelaşi om corect, trup şi suflet alături de cel mai frumos club din lume, Politehnica!

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri