EXPLOZIV: Omul din Iaşi al cumnatului lui Ponta, naş de rakeţi ucigaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXPLOZIV: Omul din Iaşi al cumnatului lui Ponta, naş de rakeţi ucigaşi

GALERIE
Rodideal, Druta si Munteanu
  • Rodideal, Druta si Munteanu
- +

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au intrat în posesia unor informaţii explozive despre legăturile pe care afaceristul ieşean Liviu Munteanu le are cu cei mai periculoşi interlopi transfrontalieri. Cercetat în dosarul familiei premierului Victor Ponta, Liviu Munteanu este naş de cununie al temutului raket basarabean Ion Druţă (foto),  creierul a două asasinate înfiorătoare petrecute în Români.Surse din lumea interlopă susţin că Munteanu este cumătru şi cu Vasile Rodideal, un alt raket din Moldova, căutat în prezent prin Interpol pentru instigare la asasinat.

LEGENDĂ FOTO: Interlopul Vasile Rodideal şi temutul raket basarabean Ion Druţă, zis „Vanea Pisateli“ (Scriitorul, n.r.), primul, cumătru şi al doilea, fin ai ieşeanului Liviu Munteanu (jos)

Afaceristul de la Iaşi implicat în dosarul familiei premierului Victor Ponta are relaţii bine înrădăcinate cu lumea interlopă dominată de rakeţii ucigaşi din Republica Moldova.

Liviu Munteanu (foto), despre care „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit că dansa în trecut la petrecerile clanului Corduneanu, este foarte apropiat de doi dintre cei mai periculoşi rakeţi de peste Prut, ambii judecaţi sau condamnaţi pentru asasinate celebre.

Surse din lumea interlopă au precizat că Munteanu nu este doar prieten, ci chiar cumătru, respectiv naş de cununie al celor doi interlopi basarabeni, Vasile Rodideal şi Ion Druţă.

Primul dintre ei este căutat peste tot în lume de Interpol după ce a fost condamnat în România pentru instigare la omor, iar cel de-al doilea se află după gratii în Republica Moldova, fiind cercetat şi în două dintre cele mai celebre asasinate din ţara noastră: cel din cartierul Vitan, Bucureşti, şi cel al omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian.

Legăturile cu Druţă şi Rodideal

Liviu Munteanu a fost căsătorit până în 2010 cu Culiţa Munteanu. Cei doi au desfăcut căsătoria de comun acord, printr-o sentinţă judecătorească pronunţată în acelaşi an. Înainte de a se despărţi, soţii Munteanu au închegat o serie de relaţii cu persoane influente din lumea interlopă.

Dacă, la începutul anilor 2000, Munteanu era mai apropiat de clanul Corduneanu, mai târziu, afaceristul cercetat acum în dosarul familiei premierului Victor Ponta şi-a extins legăturile şi cu mafia de peste Prut. Alături de soţia sa, Munteanu i-a cununat pe Ion şi Cristina Druţă.

Soţii Druţă au locuit pentru o perioadă la Iaşi, unde au desfăşurat afaceri dubioase alături de ceilalţi doi fraţi ai lui Ion Druţă, Grigore şi Tudor, arestaţi şi ei în cazul uciderii omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian, patron al lanţului de benzinării Helios

După ce a atras atenţia asupra lor, Druţă (foto) s-a retras în Republica Moldova. Acolo este şi în prezent judecat pentru un triplu asasinat mafiot ce a avut loc la începutul anilor 2000, având deja o condamnare nedefinitivă de 20 de ani de închisoare. A fost arestat în noiembrie anul trecut după ce a vândut arme unor reporteri ai Rise Project.

Relaţia dintre familiile Munteanu şi Druţă pare a fi foarte strânsă, potrivit surselor citate, dar şi pentru interacţiunea pe care membrii acestora o au pe Facebook. Chiar dacă nu mai este căsătorită cu Liviu Munteanu, fosta sa soţie discută des cu nevasta lui Druţă.

Copiii lui Liviu Munteanu postează, de asemenea, des, mesaje pe profilele de Facebook ale lui Ion Druţă. „Succes la joc! Sănătate la familie şi mult noroc, vă pupăm pe toţi“, comentează fiul lui Liviu Munteanu la o fotografie care îl imortalizează pe Ion Druţă jucând poker.

Pe lângă Druţă, Liviu Munteanu şi-a făcut intrare în trecut şi la raketul Vasile Rodideal, celebru şi el în Iaşi pentru scandalurile penale în care a fost implicat. Notorietatea lui Rodideal a crescut după ce a vrut să arunce un aer un duşman din lumea interlopă din oraş.

Sursele citate au precizat că Liviu Munteanu a botezat un băiat de-a lui Rodideal. Acest lucru s-ar fi întâmplat când fiul lui Rodideal era mare, fiind vorba doar de o oficializare a relaţiei Munteanu - Rodideal.

Portretele rakeţilor: asasinate ca-n filme

Ion Druţă este judecat atât în România, cât şi în Republica Moldova în dosare de omor. În Republica Moldova, Druţă, poreclit Vanea Pisateli (pisateli # scriitor, aluzie probabil la scrisul notelor informative către KGB), ar fi instigat un alt moldovean, în anul 2000, să împuşte în cap trei persoane care se ocupau cu traficul de maşini furate şi care îi datorau bani.

Cel care ar fi tras propriu-zis este un alt moldovean care avea să se aciueze ulterior la Iaşi. Îl cheamă Robert Gîrleanu şi a fost arestat de autorităţile române pentru asasinatul din Moldova. Gîrleanu şi Druţă sunt implicaţi, în calitate de complici, şi în dosarul asasinatului armat din 2012, din cartierul Vitan.

Atunci, au stabilit procurorii, fraţii Mararu de la Piatra Neamţ au apelat la rakeţii basarabeni pentru a găsi un asasin care să-l ucidă pe Dumitru Mironescu, duşmanul lor din lumea interlopă din Neamţ. Asasinul plătit, Vitalie Proca, a împuşcat o persoană nevinovată după ce a confundat-o cu ţinta sa. Toţi implicaţii în acest caz se află acum în arest.

La rândul său, Vasile Rodideal (foto) este condamnat la 15 ani de închisoare pentru instigare la omor calificat după ce a tocmit mai mulţi basarabeni să pună o bombă sub maşina cămătarului ieşean Tiberiu Cristodorescu.

Acesta a scăpat în urma unei conjucturi fericite. Rodideal a mai fost judecat şi într-un dosar de trafic de ţigări, alături de fostul şef al Vămii Albiţa, fiind însă achitat definitiv.

 

Liviu Munteanu, chemat ieri la DNA Ploieşti

Omul de afaceri Liviu Munteanu a fost chemat ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti, acolo unde a oferit noi declaraţii în dosarul în care cumnatului premierului este arestat.

Acesta, alături de avocatul Adrian Fetcu, din Iaşi, a oferit primele declaraţii de după izbucnirea scandalului invocând că nu este vinovat şi că nu şi-ar fi recunoscut faptele imputate, după cum au anunţat de miercuri surse juridice.

Am ajuns administrator la această firmă datorită prieteniei pe care o am cu domnul Herţanu. Am copilărit în acelaşi cartier. Au existat unele elemente care m-au determinat să ies din această firmă. Nu-i cunosc pe parlamentarii din acest dosar“, a spus Munteanu.

Acesta a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, însă procurorii nu au mai propus arestarea sa după ce, au precizat agenţiile de ştiri citând surse juridice, ar fi colaborat cu anchetatorii. Munteanu a fost administrator al uneia dintre firmele care, potrivit DNA Ploieşti, ar fi deturnat aproximativ 8 milioane de lei dintr-un proiect cu finanţare europeană privind extinderea canalizării oraşului Comarnic.

CITIŢI ŞI:

VIDEO: Omul de afaceri ieşean Munteanu, la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului lui Ponta

Liviu Munteanu a colaborat miercuri cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu vor mai cere arestarea sa.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, ieşean şi el la origine, a fost arestat pentru 30 de zile în cursul serii de miercuri.

Ce firme mai are Munteanu la Iaşi

Liviu Munteanu locuieşte într-o vilă de pe şoseaua Bucium, adresă la care, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, au sediu social patru firme.
Munteanu este acţionar la societatea SC D’Oro SRL, o societate care are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea de imobile. La acelaşi domiciliu pe care Munteanu îl are în buletin mai este înregistrată şi firma Imobia Sigma, specializată în închirieri de imobile.

În ceea ce priveşte firma ce este anchetată în prezent de DNA, SC Grossmann Engineering, Liviu Munteanu deţine şi în prezent 60% din acţiunile societăţii, el renunţând la funcţia de administrator în luna octombrie a anului trecut, la scurt timp după ce DNA s-a autosesizat din oficiu în acest dosar.

CITIŢI ŞI:

Liniştea familiei Ponta, săpată subteran de o „cârtiţă“ de la Iaşi? Ce conţine referatul DNA

Afaceristul ieşean Liviu Munteanu, cercetat în dosarul de corupţie al cumnatului premierului Victor Ponta, a recunoscut faptele de care este acuzat şi a colaborat cu procurorii DNA, susţin surse juridice.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.