Exportul de energie electrică a crescut cu 86,6% în primele două luni faţă de anul trecut
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Exportul de energie electrică a crescut cu 86,6% în primele două luni faţă de anul trecut

GALERIE
energie electrica
  • energie electrica
- +

Resursele de energie primară au scăzut cu 2%, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, iar cele de energie electrică au crescut cu 2,1%,faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce exportul de energie electrică a fost de 1.009,7 milioane kWh, în creştere cu 468,5 milioane kWh, adică 86,6%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"Principalele resurse de energie primară, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, au totalizat 5.745,6 mii tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 120.000 tep faţă de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019. Producţia internă a însumat 3.290,3 mii tep, în scădere cu 48.800 tep faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 2.455,3 mii tep", arată datele INS. Consumul final de energie electrică în această perioadă a fost de 9.525,9 milioane kWh, cu 1,7% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2019; iluminatul public a înregistrat o creştere cu 3,4%, iar consumul populaţiei a crescut cu 2,8%.

"Exportul de energie electrică a fost de 1.009,7 milioane kWh, în creştere cu 468,5 milioane kWh", informează INS. De asemenea, în această perioadă, resursele de energie electrică au fost de 11.761 milioane kWh, în creştere cu 240,8 milioane kWh, faţă de perioada corespunzătoare a anului 2019. Producţia din termocentrale a fost de 4.445,5 milioane kWh în scădere cu 541 milioane kWh (-10,8%). Producţia din hidrocentrale a fost de 2.156,5 milioane kWh în creştere cu 22,7 milioane kWh (+1,1%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 2.036,2 milioane kWh în creştere cu 82,9 milioane kWh (+4,2%).

Producţia din centralele electrice eoliene în primele două luni ale acestui an a fost de 1.456,1 milioane kWh, în creştere cu 0,5 milioane kWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 184,5 milioane kWh, în creştere cu 29,3 milioane kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2019. Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 1.225,4 milioane kWh, în scădere cu 59,4 milioane kWh.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.