anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Expoziţia „Flori de Toamnă” se deschide de astăzi. Atenție: acces doar cu certificat verde

GALERIE
expozitie, crizanteme2
 • expozitie, crizanteme2
- +

Grădina Botanică îşi deschide porţile începând de astăzi pentru turiştii veniţi din toată ţara să viziteze soiurile de crizanteme, tufănele, varză decorativă sau alte sortimente din cadrul expoziţiei „Flori de toamnă”.

 Schimbările majore de anul acesta, în contextul pandemiei, ţin de acces: vor putea intra doar persoanele care sunt vaccinate anti COVID-19 sau care au trecut prin boală în ultimele 6 luni. Vor exista fluxuri de verificare ale certificatului verde la intrări, dar şi la cele trei sere interioare care găzduiesc amenajări speciale. Conform informaţiilor oferite de către reprezentanţii grădinii, vor exista restricţii suplimentare şi pentru persoanele care vizitează serele interioare: nu pot fi prezente mai mult de 30-35 de persoane în acelaşi timp înăuntru. Va fi suplimentat personalul de pază cu portari de la alte corpuri ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), care vor verifica certificatele cu tablete şi cu telefoane aflate în dotare.

„Am încercat să asigurăm o rotaţie prin vizitarea acestor trei puncte, să fie mai puţină presiune şi mai mic rândul. Sper ca lumea să înţeleagă, tot ceea ce facem este să respectăm regulile aflate în vigoare la nivel naţional. Ştim că preferăm cu toţii un interval orar, care de regulă este în jurul prânzului, 12 - 14, dar dacă vor fi evitate perioadele acestea preferate de toţi vizitatorii în acelaşi timp, cred că putem evita aglomeraţii şi timpi de aşteptare”, a declarat prof.dr. Cătălin Tănase, directorul grădinii.

La expoziţia de anul acesta vor fi prezentate 215 varietăţi din soiul crizantemelor, dar şi 210 de tipuri de dumitriţe sau tufănele. „Cultura crizantemei se practică în grădină de cinci decenii şi urmează tendinţa generală de expansiune a tehnicilor noi de ameliorare, fiind create la Iaşi noi soiuri româneşti cu o valoare ştiinţifică şi decorativă deosebită. Astfel, există în cultură soiuri omologate şi menţinute de-a lungul timpului în această colecţie reprezentativă la nivel naţional şi internaţional, între care 14 soiuri de dumitriţe şi 23 de crizanteme”, au transmis reprezentanţii Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” din Iaşi.

Într-o zonă special amenajată vor fi expuse primele 3 cele mai iuţi soiuri de ardei din lume: C. chinense „Carolina Reaper” (2.200.000 SHU), C. chinense „Trinidad Moruga Scorpion” (2.000.000 SHU) şi C. chinense „7 Pot Douglah” (1.800.000 SHU), alături de numeroase alte soiuri ale genului C. chinense, renumite pentru iuţeala lor caracteristică.

Secţiile exterioare şi serele Grădinii Botanice pot fi vizitate până în ziua de 21 noiembrie 2021, zilnic, între orele 9.00-17.00. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar pentru grupurile organizate - 8 lei. Fotografiatul este liber. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.