Expoziţia „Geto-Dacii“ are vernisajul astăzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Expoziţia „Geto-Dacii“ are vernisajul astăzi

GALERIE
66531609_2089309184533083_2298598601976184832_n
  • 66531609_2089309184533083_2298598601976184832_n
- +

Vernisajul expoziţiei de fotografie cu vânzare „Geto-Dacii“ va avea loc astăzi, 25 iulie, de la ora 18, la Hanul Dacilor din Iaşi, lucrările expuse şi puse spre vânzare fiind realizate de către artistului Paul Adrian Chis. 

Scopul expoziţiei cu vânzare este acela de a strânge bani pentru o nouă ediţie a Festivalului „Getodava’, care se va desfăşura în perioada 10-11 august la Cucuteni. Acest festival se află la cea de-a doua ediţie, pentru prima dată fiind organizat la jumătatea lunii trecute de către Asociaţia culturală „Geto-Dacii“ din Moldova.

De asemenea, mâine, de la ora 12, se vor desfăşura ateliere meşteşugăreşti interactive pentru copii şi adulţi, cei prezenţi având ocazia să participe la tir cu arcul, la cursuri de desen şi pictură, dar şi de ţesut la gherghef. Asociaţia culturală „Geto-Dacii“ din Moldova, organizatoarea manifestărilor, este o asociaţie non-profit care se ocupă cu reconstituirea istorică dedicată perioadei antice. În cadrul primei ediţii a Festivalului „Getodava“, ieşenii au avut ocazia să participe la reconstituiri istorice, au putut afla modul în care traci-geţii trăiau în urmă cu 2.500 de ani. Manifestările au avut loc în perioada 21-22 iunie, iar printre atracţiile principale ale evenimentului s-a numărat şi o replică a Coifului princiar Getic din aur, descoperit la Băiceni, comuna Cucuteni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.