Expoziţia „Geto-Dacii“ are vernisajul astăzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Expoziţia „Geto-Dacii“ are vernisajul astăzi

GALERIE
66531609_2089309184533083_2298598601976184832_n
  • 66531609_2089309184533083_2298598601976184832_n
- +

Vernisajul expoziţiei de fotografie cu vânzare „Geto-Dacii“ va avea loc astăzi, 25 iulie, de la ora 18, la Hanul Dacilor din Iaşi, lucrările expuse şi puse spre vânzare fiind realizate de către artistului Paul Adrian Chis. 

Scopul expoziţiei cu vânzare este acela de a strânge bani pentru o nouă ediţie a Festivalului „Getodava’, care se va desfăşura în perioada 10-11 august la Cucuteni. Acest festival se află la cea de-a doua ediţie, pentru prima dată fiind organizat la jumătatea lunii trecute de către Asociaţia culturală „Geto-Dacii“ din Moldova.

De asemenea, mâine, de la ora 12, se vor desfăşura ateliere meşteşugăreşti interactive pentru copii şi adulţi, cei prezenţi având ocazia să participe la tir cu arcul, la cursuri de desen şi pictură, dar şi de ţesut la gherghef. Asociaţia culturală „Geto-Dacii“ din Moldova, organizatoarea manifestărilor, este o asociaţie non-profit care se ocupă cu reconstituirea istorică dedicată perioadei antice. În cadrul primei ediţii a Festivalului „Getodava“, ieşenii au avut ocazia să participe la reconstituiri istorice, au putut afla modul în care traci-geţii trăiau în urmă cu 2.500 de ani. Manifestările au avut loc în perioada 21-22 iunie, iar printre atracţiile principale ale evenimentului s-a numărat şi o replică a Coifului princiar Getic din aur, descoperit la Băiceni, comuna Cucuteni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.