anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Expoziţia artistul ieşean Sorin Purcaru ”Scrieri tridimensionale” - 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din Strasbourg

GALERIE
pap2p3p4p1p5p6
 • pa
 • p2
 • p3
 • p4
 • p1
 • p5
 • p6
- +

Iaşul se poate mândri cu un eveniment artistic important ce va fi susţinut la începutul acestui an, la Strasbourg, Franţa, de artistul ieşean Sorin Purcaru.

 

Este vorba despre o expoziţie personală care se va desfăşura în perioada 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, la Galeria de artă  „Espace B”, sub patronajul „Clubului Artelor” al Consiliul Europei. Expoziţia este organizată prin intermediul Open Verein Germany, curator Iolanda Bădiliţă.

Sorin Purcaru este unul dintre artiştii ieşeni cu renume în România, care a reuşit să obţină în acest an un spaţiu expoziţional personal în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, spaţiu care a fost râvnit de artişti din toate ţările Uniunii Europene. În contextul în care în acest an România va deţine preşedinţia Consiliului Europei, prezenţa unui artist ieşean în această instituţie europeană nu face decât să aducă un plus de imagine oraşului Iaşi pentru a reafirma statutul de “Capitala Culturală a României”.

Proiectul propus de artistul ieşean a fost supus unui proces riguros de selecţie, el concurând alături de sute alte proiecte expoziţionale din toate ţările Uniunii Europene. Cei cinci membri ai juriului, alături de Preşedintele Clubului  Artelor al Consiliului Europei, au votat favorabil proiectul sculptorului ieşean în cadrul Adunarii Generale Anuale, expoziţia sa primind astfel undă verde pentru desfăşurare în acest an.  

Vor fi expuse sculpturi realizate în oţel inoxidabil şi bronz alături de lucrări de grafică realizate într-o tehnica mixtă - creneluri, tuş şi acuarelă pe hârtie. Lucrările sunt rezultatul a şase ani de explorări formale şi experimente de atelier.


Cine este artistul ieşean Sorin Purcaru


Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Arte “George Enescu” Iaşi, secţia Sculptură, clasa prof. Simion Cristea. A continuat în 2003 cu un Master în arte plastice şi apoi în 2012 a obţinut Doctoratul în arte plastice şi decorative. În prezent este sculptor şi conferenţiar la Facultatea de Arte Vizuale şi Design, secţia Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi.

 

“Artistul ieşean Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr impresionant de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi consistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte“, spune criticul de artă Maria Bilaşevschi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.