Expoziţia artistul ieşean Sorin Purcaru ”Scrieri tridimensionale” - 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din Strasbourg
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Expoziţia artistul ieşean Sorin Purcaru ”Scrieri tridimensionale” - 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din Strasbourg

GALERIE
pap2p3p4p1p5p6
 • pa
 • p2
 • p3
 • p4
 • p1
 • p5
 • p6
- +

Iaşul se poate mândri cu un eveniment artistic important ce va fi susţinut la începutul acestui an, la Strasbourg, Franţa, de artistul ieşean Sorin Purcaru.

 

Este vorba despre o expoziţie personală care se va desfăşura în perioada 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, la Galeria de artă  „Espace B”, sub patronajul „Clubului Artelor” al Consiliul Europei. Expoziţia este organizată prin intermediul Open Verein Germany, curator Iolanda Bădiliţă.

Sorin Purcaru este unul dintre artiştii ieşeni cu renume în România, care a reuşit să obţină în acest an un spaţiu expoziţional personal în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, spaţiu care a fost râvnit de artişti din toate ţările Uniunii Europene. În contextul în care în acest an România va deţine preşedinţia Consiliului Europei, prezenţa unui artist ieşean în această instituţie europeană nu face decât să aducă un plus de imagine oraşului Iaşi pentru a reafirma statutul de “Capitala Culturală a României”.

Proiectul propus de artistul ieşean a fost supus unui proces riguros de selecţie, el concurând alături de sute alte proiecte expoziţionale din toate ţările Uniunii Europene. Cei cinci membri ai juriului, alături de Preşedintele Clubului  Artelor al Consiliului Europei, au votat favorabil proiectul sculptorului ieşean în cadrul Adunarii Generale Anuale, expoziţia sa primind astfel undă verde pentru desfăşurare în acest an.  

Vor fi expuse sculpturi realizate în oţel inoxidabil şi bronz alături de lucrări de grafică realizate într-o tehnica mixtă - creneluri, tuş şi acuarelă pe hârtie. Lucrările sunt rezultatul a şase ani de explorări formale şi experimente de atelier.


Cine este artistul ieşean Sorin Purcaru


Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Arte “George Enescu” Iaşi, secţia Sculptură, clasa prof. Simion Cristea. A continuat în 2003 cu un Master în arte plastice şi apoi în 2012 a obţinut Doctoratul în arte plastice şi decorative. În prezent este sculptor şi conferenţiar la Facultatea de Arte Vizuale şi Design, secţia Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi.

 

“Artistul ieşean Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr impresionant de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi consistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte“, spune criticul de artă Maria Bilaşevschi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.