Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

Expoziţia artistul ieşean Sorin Purcaru ”Scrieri tridimensionale” - 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din Strasbourg

GALERIE
pap2p3p4p1p5p6
  • pa
  • p2
  • p3
  • p4
  • p1
  • p5
  • p6
- +

Iaşul se poate mândri cu un eveniment artistic important ce va fi susţinut la începutul acestui an, la Strasbourg, Franţa, de artistul ieşean Sorin Purcaru.

 

Este vorba despre o expoziţie personală care se va desfăşura în perioada 4 februarie - 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, la Galeria de artă  „Espace B”, sub patronajul „Clubului Artelor” al Consiliul Europei. Expoziţia este organizată prin intermediul Open Verein Germany, curator Iolanda Bădiliţă.

Sorin Purcaru este unul dintre artiştii ieşeni cu renume în România, care a reuşit să obţină în acest an un spaţiu expoziţional personal în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, spaţiu care a fost râvnit de artişti din toate ţările Uniunii Europene. În contextul în care în acest an România va deţine preşedinţia Consiliului Europei, prezenţa unui artist ieşean în această instituţie europeană nu face decât să aducă un plus de imagine oraşului Iaşi pentru a reafirma statutul de “Capitala Culturală a României”.

Proiectul propus de artistul ieşean a fost supus unui proces riguros de selecţie, el concurând alături de sute alte proiecte expoziţionale din toate ţările Uniunii Europene. Cei cinci membri ai juriului, alături de Preşedintele Clubului  Artelor al Consiliului Europei, au votat favorabil proiectul sculptorului ieşean în cadrul Adunarii Generale Anuale, expoziţia sa primind astfel undă verde pentru desfăşurare în acest an.  

Vor fi expuse sculpturi realizate în oţel inoxidabil şi bronz alături de lucrări de grafică realizate într-o tehnica mixtă - creneluri, tuş şi acuarelă pe hârtie. Lucrările sunt rezultatul a şase ani de explorări formale şi experimente de atelier.


Cine este artistul ieşean Sorin Purcaru


Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Arte “George Enescu” Iaşi, secţia Sculptură, clasa prof. Simion Cristea. A continuat în 2003 cu un Master în arte plastice şi apoi în 2012 a obţinut Doctoratul în arte plastice şi decorative. În prezent este sculptor şi conferenţiar la Facultatea de Arte Vizuale şi Design, secţia Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi.

 

“Artistul ieşean Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr impresionant de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi consistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte“, spune criticul de artă Maria Bilaşevschi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri