Expoziţia artistul ieşean Sorin Purcaru ”Scrieri tridimensionale” – 4 februarie – 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din Strasbourg

vineri, 01 februarie 2019, 07:00
2 MIN

Iaşul se poate mândri cu un eveniment artistic important ce va fi susţinut la începutul acestui an, la Strasbourg, Franţa, de artistul ieşean Sorin Purcaru.

 

Este vorba despre o expoziţie personală care se va desfăşura în perioada 4 februarie – 1 martie 2019, în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, la Galeria de artă  „Espace B”, sub patronajul „Clubului Artelor” al Consiliul Europei. Expoziţia este organizată prin intermediul Open Verein Germany, curator Iolanda Bădiliţă.

Sorin Purcaru este unul dintre artiştii ieşeni cu renume în România, care a reuşit să obţină în acest an un spaţiu expoziţional personal în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, spaţiu care a fost râvnit de artişti din toate ţările Uniunii Europene. În contextul în care în acest an România va deţine preşedinţia Consiliului Europei, prezenţa unui artist ieşean în această instituţie europeană nu face decât să aducă un plus de imagine oraşului Iaşi pentru a reafirma statutul de “Capitala Culturală a României”.

Proiectul propus de artistul ieşean a fost supus unui proces riguros de selecţie, el concurând alături de sute alte proiecte expoziţionale din toate ţările Uniunii Europene. Cei cinci membri ai juriului, alături de Preşedintele Clubului  Artelor al Consiliului Europei, au votat favorabil proiectul sculptorului ieşean în cadrul Adunarii Generale Anuale, expoziţia sa primind astfel undă verde pentru desfăşurare în acest an.  

Vor fi expuse sculpturi realizate în oţel inoxidabil şi bronz alături de lucrări de grafică realizate într-o tehnica mixtă – creneluri, tuş şi acuarelă pe hârtie. Lucrările sunt rezultatul a şase ani de explorări formale şi experimente de atelier.

Cine este artistul ieşean Sorin Purcaru

Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Arte “George Enescu” Iaşi, secţia Sculptură, clasa prof. Simion Cristea. A continuat în 2003 cu un Master în arte plastice şi apoi în 2012 a obţinut Doctoratul în arte plastice şi decorative. În prezent este sculptor şi conferenţiar la Facultatea de Arte Vizuale şi Design, secţia Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi.

 

“Artistul ieşean Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr impresionant de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi consistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte“, spune criticul de artă Maria Bilaşevschi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii