anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Expoziţia de obiect, decolaj şi instalaţie „Des Veliri”, deschisă ieri la Iaşi

GALERIE
Galeria de Artă Dana din Iaşi.
 • Galeria de Artă Dana din Iaşi.
- +

Ieşenii pot vizita expoziţia de obiect, decolaj şi instalaţie „Des Veliri”, realizată de artistul Ioan Burlacu, în perioada 16 august-26 septembrie 2022, la Galeria de Artă Dana din Iaşi. Deschiderea expoziţiei a avut loc ieri, 16 august, începând cu ora 18, şi este curatoriată de Smaranda Bostan şi criticul de artă dr. Maria Bilaşevschi.

„Expoziţia recentă de la Galeria Dana incită nu doar prin explorarea unui registru tematic ce însumează preocupările conceptuale ci, mai ales, prin instrumentarul plastic utilizat. Apelând la soluţii plastice ce secţionează prin incizie, delimitează prin formă, re-semantizează prin întreg, Ioan Burlacu se distanţează de instigarea pur estetică a artei, cu o mobilitate conceptuală ce îi permite să articuleze plastic „sunetul” ideii. Lucrările lui Ioan Burlacu aparţin şi nu aparţin picturii, desenului sau obiectului, iar citite în ansamblu sunt straturile unei meditaţii în care scufundarea se face cu uneltele artei, dar fiecare oprire în parte conturează portretul ideii”, declară criticul de artă dr. Maria Bilaşevschi.

Ioan Burlacu este absolvent al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, secţia desen, promoţia 1978. Este membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, are peste doisprezece expoziţii personale în ţară, expoziţii de grup în Bucureşti, Suceava, Baia Mare, Chişinău, Iaşi, Reşiţa, Buzău, Bistriţa şi multe alte oraşe. Între 1991 şi 2008, a expus în: Albania, Rusia, Elveţia, Spania, Cehia, Finlanda, Franţa etc. A participat la peste 20 de tabere de creaţii în diferite localităţi din România şi străinătate. Publică poezie şi note de călătorie, a primit numeroase premii şi este cuprins în diferite dicţionare şi enciclopedii.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00, şi sâmbăta, între 10:00 şi 13:00. (Andreea POPA)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.