anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Expoziţia foto-documentară aniversară mâine la Palatul Braunstein

GALERIE
Pella
 • Pella
- +

Anul 2022 marchează 125 de ani de la naşterea lui Vespasian V. Pella şi comemorarea a 70 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Cu acest prilej, la Palatul Braunstein din Iaşi va putea fi urmărită mâine, începând cu ora 17.00, expoziţia foto-documentară „Vespasian V. Pella – 125 de ani de la naştere”. Moderatorul evenimentului va fi Aurica Ichim, manager al Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iaşi.

Vespasian V. Pella a fost unul dintre cei mai mari diplomaţi şi jurişti români, unul dintre fondatorii Dreptului Internaţional Penal şi al conceptului de Curte Penală Internaţională.

Printre cei care vor lua cuvântul la sesiunea comemorativă se numără: Aurica Ichim, prof. univ. dr. Aurora Ciucă – Preşedinte Asociaţia „Vespasian V. Pella “ din Iaşi, Doru Luciu – director la Arhivele Diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Florin Cântic – director al Arhivelor Naţionale Filiala Iaşi, prof. univ. dr. Marina Mureşanu Ionescu – Universitatea „Al. I. Cuza” (UAIC) din Iaşi, conf. univ. dr. Alina Gentimir – UAIC Iaşi, lect. univ. dr. Rodica Boca – Universitatea „Petru Andrei” din Iaşi, Mihai Lupu – Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” şi George Ursu – doctorand la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Vespasian V. Pella “ din Iaşi, Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iaşi şi Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.