Expoziţia „Geto-Dacii“ are vernisajul astăzi

joi, 25 iulie 2019, 07:15
1 MIN
 Expoziţia „Geto-Dacii“ are vernisajul astăzi

Vernisajul expoziţiei de fotografie cu vânzare „Geto-Dacii“ va avea loc astăzi, 25 iulie, de la ora 18, la Hanul Dacilor din Iaşi, lucrările expuse şi puse spre vânzare fiind realizate de către artistului Paul Adrian Chis. 

Scopul expoziţiei cu vânzare este acela de a strânge bani pentru o nouă ediţie a Festivalului „Getodava’, care se va desfăşura în perioada 10-11 august la Cucuteni. Acest festival se află la cea de-a doua ediţie, pentru prima dată fiind organizat la jumătatea lunii trecute de către Asociaţia culturală „Geto-Dacii“ din Moldova.

De asemenea, mâine, de la ora 12, se vor desfăşura ateliere meşteşugăreşti interactive pentru copii şi adulţi, cei prezenţi având ocazia să participe la tir cu arcul, la cursuri de desen şi pictură, dar şi de ţesut la gherghef. Asociaţia culturală „Geto-Dacii“ din Moldova, organizatoarea manifestărilor, este o asociaţie non-profit care se ocupă cu reconstituirea istorică dedicată perioadei antice. În cadrul primei ediţii a Festivalului „Getodava“, ieşenii au avut ocazia să participe la reconstituiri istorice, au putut afla modul în care traci-geţii trăiau în urmă cu 2.500 de ani. Manifestările au avut loc în perioada 21-22 iunie, iar printre atracţiile principale ale evenimentului s-a numărat şi o replică a Coifului princiar Getic din aur, descoperit la Băiceni, comuna Cucuteni. 

Comentarii