anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Expoziţie a unui absolvent de Arte de la Iaşi, stabilit în Polonia

GALERIE
Serge Vasilendiuc
 • Serge Vasilendiuc
- +

Expoziţia retrospectivă de pictură „ESTeTICA“ a artistului Serge Vasilendiuc va putea fi vizitată de pe data de 10 mai la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii. Evenimentul expoziţional este organizat de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi, în parteneriat cu Institutul Cultural Polonez din Bucureşti, Uniunea Artiştilor Plastici din Polonia şi Uniunea Artiştilor Plastici din România. Artistul Serge Vasilendiuc este originar din Bălţi, Republica Moldova, iar în prezent locuieşte în Cracovia. 

Acesta este absolvent al Academiei de Arte din Iaşi şi este autorul a 12 expoziţii personale şi a participat la peste 30 de expoziţii de grup în Polonia, România, Ungaria, Germania şi Danemarca. De asemenea, artistul a primit premiul onorific al Uniunii Artiştilor Plastici din Polonia în anul 2010. „Remarcăm preocupările artistului pentru alegerea selectivă a subiectelor. Privindu-i lucrările vom avea sentimentul că participăm la un imaginar pelerinaj printre citadele înţesate de istorie; că urcăm trepte şi ne furişăm pe străduţe înguste pentru a descoperi mărturii ale unor legende despre eroi şi întâmplări modelate de-a lungul timpurilor de la o generaţie la alta.

Picturile lui Serge Vasilendiuc au darul de a provoca imaginaţia privitorului. El descoperă un alt timp, nebănuit, cel al stărilor transcendente aşa cum în urmă cu un secol procedau Giorgio de Chirico, Marc Chagall, Wassily Kandinsky şi alţi reprezentanţi ai picturii avangardiste“, apreciază pictorul Liviu Suhar. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 10 mai, de la ora 17.00, la Palatul Culturii. Curatorul expoziţiei este Valentina Druţu, şef al Muzeului de Artă, criticul de artă Maria Bilaşevchi urmând să prezinte expoziţia. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.