Expoziție Ana Adam curatoriată de Ami Barak
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Eveniment

Expoziție Ana Adam curatoriată de Ami Barak

GALERIE
afis expozitie ana adam borderline art space
  • afis expozitie ana adam borderline art space
- +

Borderline Art Space găzduiește pentru prima dată la Iași expoziția artistei timișorene Ana Adam, curatoriată de Ami Barak. Intitulată „Peste fire” (en. Hangsby a Thread), expoziția va fi deschisă  joi, 29 august 2019, la ora 19.00 și va putea fi vizitată până la finalul lunii septembrie. Cu ocazia sosirii la Iași pentru acest eveniment, Ami Barak  va susține miercuri, 28 august 2019, de la ora 18:00, o conferință intitulată „Sezonul cultural Romania Franta - mărturia unui actor si in acelasi timp spectator / Saison France - Roumanie - témoignage d’un acteur et spectateur à la fois”. Conferința este găzduită de sala B. Fondane a Institutului Francez din Iași.

Argument curatorial:

Expoziția solo a Anei  Adam la Borderline Art Space din Iași este un instantaneu al activității artistei, așa cum a apărut în ultimul timp. Artista care locuiește și lucrează la Timișoara a fost una dintre cele mai puternice întâlniri ale mele din Viața – Mod de întrebuințare, Bienala de artă contemporană, Timișoara 2017, căreia i-am fost unul dintre co-curatori. Întâlnirea cu Ana Adam a fost și este o adevărată revelație. Creația ei artistică răspunde unei dorințe melancolice: este o aspirație către ceea ce ne lipsește și ceea ce căutăm să înfăptuim. Desenele ei sunt toate roditoare, talentul ei înfloritor. Eros o ghidează și este catalizatorul artei și în același timp pârghia libertății sale. Mai mult decât simple simboluri ale dorinței, puterea liniilor sale servește la sublimarea dorințelor ascunse constant în viață.

Artista inventează și imaginează procese, trasând linii cu fire cusute la mașină, sau scriind pe săpunuri, distilând atitudini care captează emoția pentru a face să se ivească magic. Dar indiferent de claritatea cu care o manieră ne permite să întâlnim realul și să-l înțelegem, există un interval în care arta reușește să înflorească. Odată realizate, operele ei devin o realitate familiară dar în același timp aproape necunoscută: ceea ce ne oferă este o conștientizare deschisă, de mare finețe, atrăgătoare și de o inteligență pătrunzătoare.

Ana Adam este o artistă care trăiește și lucrează în Timișoara, România. Printre cele mai recente expoziții ale ei se numără: Haptic Ecstasy, Atelier 35, București (2019, solo); MotherTongue, Sector 1 Gallery, București (2019); The Unpleasant Show, Jecza Gallery, Timișoara (2019); Viața – Mod de întrebuințare, Bienala ArtEncounters, Timișoara & Arad (2017); Xilogravura matrice stilistică X, Galeria Calpe, Timișoara (2016); Retracings, MonostoriErod, Komarom / Budapest Galeria / Muzeul Țării Crișurilor, Oradea (2014); Xilogravura matrice stilistică IV, Galeria Transformadora, Durango (2010); Fibre, pigmenți, Centrul Cultural Francez, Timișoara (2010, solo); Artă pe genunchi, Galleria 28, Timișoara (2007, solo); Memorial Tapestry, expoziție itinerantă: SUA / Italia / Polonia (2003); Iarăși desene?, Muzeul Banatului, secția de Artă, Timișoara (2002, solo); Ivitation, Kunsthaus, Essen (2001); Expoziție de desen, Centrul Cultural Sindan, Cluj-Napoca, România (2000, solo). A participat la mai multe Bienalele și Trienale internaționale de gravură de la Timișoara (2003), Miskolc (1997), Rio de Janeiro (1998), Cracovia (1997, 1994) și Nürnberg (1994).

„Desenez cu creioane, cu tuş, cu pigmenţi, cu fire textile, pe hârtie sau în ea, în săpun; alteori fotografiez... stări, relaţii, aproape nevăzutul sau energia, siajul acțiunilor. Eu sunt personaj și creator – e o expresie concentrata a felului în care ma regăsesc în: artă, șamanism, noile teorii unificatoare ale fizicii, psihologia transpersonală, mistică. Practic arta ca pe o alchimie cotidiană similară creațiilor anonime ale copiilor şi femeilor. Atunci când cred în sacralitatea materiei ea primește putere, e dinamică, se poate transforma. E liberă să-şi schimbe structura şi forma. Poate deveni artă”.”

Ami Barak este curator și consilier independent, stabilit la Paris. În prezent este co-curator al Salon de Montrouge, o platformă anuală care promovează artiștii tineri. Proiectele recente includ: Cărămida, KunsthalleMulhouse (2019); Ex-East - Istorii trecute și recente ale avangardei românești, EspaceNiemeyer, Paris (2019); Joc de roluri rescrierea mitologiilor, Daegu Bienala Foto (2018); Viața – Mod de întrebuințare, Bienala ArtEncounters, Timișoara & Arad (2017); Ce reprezintă imaginea?, Momenta – Bienala Imaginii contemporane, Montreal (2017); Le Salon de Montrouge ediția 61 – 2016, ediția 62 – 2017, ediția 63 – 2018, ediția 64 – 2019; Taryn Simon, Nebuloasa care formează stele și Biroul de propagandă străină, Jeu de Paume, Paris (2015).Fost președinte al Asociației Internaționale a Curatorilor de Artă Contemporană (IKT).

Website: http://borderlinespace.com/ro/exhibition/491/peste-fire

Expoziția pe Facebook: https://www.facebook.com/events/704787989986790/

Conferința pe Facebook: https://www.facebook.com/events/726098401241274/

Evenimente organizate de BorderlineArtSpace și Art + Design.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.