Expoziţie cu fotografii inedite şi uluitoare, de război
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Expoziţie cu fotografii inedite şi uluitoare, de război

GALERIE
expozitie de fotografie
  • expozitie de fotografie
- +

Expoziţia „Polonezii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Luptă şi suferinţă“ poate fi vizitată la Palatul Culturii începând de sâmbătă, cei care vor călca pragul instituţiei de cultură ieşeană având ocazia să vadă imagini din timpul unuia dintre cele mai dramatice atacuri asupra Poloniei. Fotografiile au fost realizate în preajma evenimentelor de la 1 septembrie 1939, când a fost atacată de Germania, şi de pe 17 septembrie, când a fost atacată de către Uniunea Sovietică.

Evenimentul expoziţional este organizat de Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi - Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Muzeul Celui de-al Doilea Război Mondial, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone şi Institutul Polonez din Bucureşti. Fotografiile vor putea fi văzute până pe 31 octombrie, expoziţia fiind realizată cu ocazia comemorării a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

Organizată secvenţial, expoziţia prezintă cele mai importante momente de la acea vreme, o atenţie sporită fiind acordată destinelor populaţiei civile. Imaginile au fost obţinute din arhivele mai multor ţări, inclusiv din colecţiile româneşti. „Acest demers expoziţional va fi prezentat în peste 60 de ţări ale lumii. Institutul Polonez din Bucureşti a pregătit versiunea în română, îmbogăţind-o cu teme legate de relaţiile polono-române din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi cu fotografii obţinute de la Arhivele Naţionale ale României, ce ilustrează şederea în România a celor 60-100 de mii de refugiaţi polonezi“, menţionează organizatorii. Expoziţia este deschisă între orele 10 - 17, de marţi până duminică, intrarea fiind liberă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.