anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Expoziție de armament, echipamente și tehnică militară - sâmbătă la Palas

GALERIE
expozitie tehnica medicala
 • expozitie tehnica medicala
- +

Sâmbătă, 21 aprilie, militarii marii unităţi vor fi prezenţi între orele 10.00-18.00 în Parcarea Complexului Palas Mall din Iaşi, cu o expoziţie de armament şi tehnică de luptă în cadrul căreia vor prezenta publicului larg armament uşor şi greu de infanterie, transportoare blindate şi tancuri, piese de artilerie terestră şi antiaeriană, echipamente de comunicaţii, de cercetare şi protecţie CBRN.

De asemenea, ieşenii vor fi invitaţi să-şi încerce abilităţile în cadrul unui concurs de tir cu arme de tip air-soft şi să viziteze standul de promovare a profesiei militare, pregătit acolo de reprezentanţii Biroului de Informare şi Recrutare de la Centrul Militar Zonal Iaşi.

În cadrul manifestării, vor fi vernisate şi două expoziţii de fotografie: una cu imagini care ilustrează misiunile externe şi exerciţiile multinaţionale la care au participat militarii Brigăzii 15 Mecanizate, iar cea de-a doua va fi dedicată Misiunii militare franceze la Iaşi din timpul Primului Război Mondial, organizată în contextul celebrării Anului Centenarului Marii Uniri.

Întreg evenimentul se va bucura şi de acompaniamentul Muzicii Militare a garnizoanei, care va delecta publicul cu marşuri de fanfară şi compoziţii din repertoriul naţional şi universal.

EXPOZIŢIE DE ARMAMENT, ECHIPAMENTE ŞI TEHNICĂ MILITARĂ - eveniment dedicat Zilei Forţelor Terestre Române şi Centenarului Marii Uniri):

- armament uşor şi greu de infanterie;

- tancuri şi transportoare blindate;

- tunuri, obuziere şi piese de artilerie antiaeriană;

- echipamente de comunicaţii, de cercetare şi apărare CBRN;

- autovehicule militare de transport şi de poliţie militară;

- poligon de tragere airsoft;

- expoziţii de fotografie;

- standul Biroului de Informare şi Recrutare Iaşi, cu oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale;

- concert susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi.

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.