Extindere cu o cincime a spaţiilor de internare la cea mai mare maternitate din Moldova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Extindere cu o cincime a spaţiilor de internare la cea mai mare maternitate din Moldova

GALERIE
cuza
  • cuza
- +

La „Cuza Vodă“ vor fi amenajate două noi saloane destinate nou-născuţilor.

La Maternitatea „Cuza Vodă“ va fi extinsă Secţia de Neonatologie, urmând să fie amenajate două saloane noi. Unul dintre ele va mări capacitatea destinată activităţii medicale cu referire la Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatală, iar celălalt salon, care va fi amenajat la etajul III al clădirii, va reprezenta un salon de izolare a ca­zurilor care vin din alte unităţi, scopul fiind acela de a împiedica răspândirea eventualelor infecţii.

Reprezentanţii unităţii medicale susţin că cele două saloane vor fi date în folosinţă cel mai probabil la jumătatea acestui an, fiind nevoie de o perioadă pentru renovarea sau pregătirea spaţiilor.

„Pe etajul şase vom mări Anestezia şi Terapia In­tesivă, iar la etajul trei va fi salonul de izolare pentru cei care sunt din alte unităţi. Acest lucru nu are legătură cu cazurile de infecţii cu Klebsiella, este o măsură pe care o luăm pentru mărirea capacităţii de activitate şi ca urmare a creşterii numărului de copii care se înregistrează de la un an la altul, acolo unde este activitate încercăm să creăm spaţiul necesar“, a precizat ec. Robert Dâncă, managerul unităţii.

Prin această modificare, se preconizează o creştere cu 20% a spaţiului efectiv pentru desfăşurarea activităţii medicale. În cadrul maternităţii există două secţii pentru nou-născuţi, una de 80 de paturi unde sunt copiii născuţi la termen, care nu prespun îngrijiri speciale, şi încă o secţie de neonatologie cu 65 de paturi, dintre care 25 sunt pentru terapie intensivă neonatală şi 40 pentru prematuri care necesită o monitorizare specială.

Fiind o unitate medicală care preia şi cazuri din întreaga regiune a Moldovei, de multe ori secţia este supraaglome­rată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.