Extindere majoră la ERA: „Mall of Moldova“ va avea 200 de magazine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Extindere majoră la ERA: „Mall of Moldova“ va avea 200 de magazine

GALERIE
mall of Moldova
  • mall of Moldova
- +

Două proiecte de amploare au primit ieri girul consilierilor locali din Comisia de urbanism. Unul dintre ele face referire la una dintre cele mai mari investiţii private anunţate în ultimul an la Iaşi, respectiv extinderea complexului comercial ERA. Planul urbanistic zonal (PUZ) propus de investitori (Prime Kapital şi Mas Real Estate) vizează extinderea complexului cu mai multe corpuri de clădiri în faţa intrării principale şi în lateralul centrului comercial, spre oraş. Noile corpuri vor avea o înălţime maximă de până la 30 metri.

În martie 2018, noii proprietari ai complexului ERA anunţaseră o investiţie de peste 120 milioane euro. Suprafaţa totală a terenului deţinut de aceştia ajunge la peste 33 ha. De câteva luni, investitorii au înce­put şi reabilitarea podului care face legătura cu drumul european, iar planul acestora este ca pasajul să fie donat ulterior municipalităţii astfel încât să devină drum public. Acest lucru creează premisele ca Primăria Miroslava să amenajeze o nouă arteră de circulaţie în prelungirea drumului din lateralul complexului, pe lângă zona unde se desfăşoară anual Festivalul „Afterhills“. După realizarea investiţiei la ERA, centrul comercial va purta numele „Mall of Moldova“, iar complexul va cuprinde cel mai mare hipermarket din regiune cu peste 200 de magazine, 30 de restaurante, o zonă de agrement şi un cinematograf. 

Un nou ansamblu în Bucium

Celălalt proiect de amploare aprobat de consilieri vizează construirea unui ansamblu cu zeci de vile în Bucium, la un regim de înălţime cu demisol, parter, un etaj şi al doilea etaj retras (o înălţime maximă de 9 metri). Amplasamentul se află în spatele cartierului „I.C. Brătianu“ şi are deschidere la str. Grigore T. Popa. Investitorul este o persoană fizică (Ovidiu Marian Petrache), iar suprafaţa totală a terenului ajunge la peste 4,4 ha. Proiectul a mai fost discutat de câteva ori în Comisie şi a fost aprobat abia după ce dezvoltatorul a venit cu o serie de clarificări privind căile de acces spre incintă. În schimb, Comisia de urbanism a amânat din nou aprobarea unui alt proiect imobiliar aflat tot în vecinătatea cartierului „I.C. Brătianu“, dar cu deschidere la şos. Bucium. Firma Agim SRL deţine aproape 5.000 mp şi propune construirea unui incubator de afaceri şi locuinţe colective în cel puţin trei corpuri de clădiri, iar fiecare cu un regim de până la 6 etaje. Acest proiect a fost amânat de mai multe ori în şedinţe precedente sub diferite pretexte, cel mai recent motiv invocat de Comisie vizând faptul că nu este clar pentru consilieri ce folosinţă actuală are terenul şi au cerut clarificări de la investitor.

O nouă clădire de birouri lângă Fortus

O altă investiţie aprobată de Comisie a fost propusă de firma Camline Solution SRL. Societatea are acţionariat german şi activează în domeniul IT. Compania vrea să construiască o clădire de birouri pe şos. Nicolina, în zona Fortus, unde deţine aproape 1.000 mp. Imobilul va avea demisol, parter şi două etaje, urmând a fi amenajate şi 24 de locuri de parcare. Comisia de urbanism a mai aprobat construirea unei unităţi de cazare în Tudor Vladimirescu (imobil cu 2 etaje, str. Rândunica), extinderea cu un corp a Liceului Teoretic „Miron Costin“ (demisol, parter, 2 etaje şi un etaj tehnic), construirea unei săli de sport la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă“ (parter şi 2 etaje), ridicarea a două blocuri (Centru şi Bularga, fiecare cu câte două etaje) şi o vilă în Moara de Vânt. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.