Fabrica de cărămizi se aşteaptă anul acesta la venituri de 82,5 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fabrica de cărămizi se aşteaptă anul acesta la venituri de 82,5 milioane lei

Brikston Construction Solutions SA şi-a propus să obţină un profit brut de 10,3 milioane lei.

GALERIE
foto DAN LUCA - Brikston ceramica caramida - 0035
  • foto DAN LUCA - Brikston ceramica caramida - 0035
- +

Fosta fabrică Ceramica Iaşi estimează afaceri de 82,5 milioane de lei pentru acest an, cu 13% mai consistente faţă de cele raportate pentru 2016. Potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC), societatea Brikston Construction Solutions SA ţinteşte pentru anul în curs un profit brut de 10,3 milioane de lei, în scădere cu 1% faţă de valoarea înregistrată anul trecut. Conducerea societăţii a estimat pentru 2017 venituri din exploatare cu 6% mai mari, până la valoarea de 83,1 milioane de lei, respectiv creşteri cu 8% a cheltuielilor cu personalul, în cuantum de 13,2 milioane de lei. 

Pe parcursul anului 2016, exporturile fostei fabrici Ceramica Iaşi, îndeosebi către Ucraina şi Republica Moldova, au reprezentat 5% din cifra de afaceri a societăţii. Întruniţi în adunare generală ordinare (AGOA), acţionarii fabricii de cărămizi de pe Calea Chişinăului au aprobat ieri situaţiile financiare aferente anului 2016 şi BVC pe 2017. Deţinătorii de titluri emise de societate au aprobat repartizarea sub formă de dividende a sumei de 8,2 milioane de lei, din profitul net de 9,2 milioane de lei realizat în 2016. Dividendul brut ce va fi plătit per acţiune este de 0,1 lei. Plata dividendelor se va face în termen de maximum şase luni de la data AGOA. Tot ieri, a fost aprobat şi un buget de cel mult 4% din cifra de afaceri anuală pentru remuneraţiile nete ale directorilor şi membrilor Consiliului de Administraţiei pentru anul 2017.

În cadrul adunării generale extraordinare (AGEA) care a avut loc tot luni, acţionariatul companiei Brikston Construction Solutions a decis aprobarea reducerii capitalului social subscris al societăţii de la 41,25 milioane de lei la circa 41 milioane lei, prin anularea unui număr de 326.000 de acţiuni proprii cu o valoare nominală de 0,5 lei per acţiune. Astfel, după reducere, capitalul social subscris al fostei Ceramica Iaşi va avea valoarea de 41.087.000 lei, fiind împărţit în 82.174.000 acţiuni, cu o valoare nominală de 0,5 lei per acţiune. După implementarea acestei hotărâri, EuroBrick Internaţional BV, cu sediul în Hoofddorp (Olanda), va figura cu 98,30% din acţiunile Brikston Construction Solutions. În ultimii 50 de ani, aproximativ jumătate de milion de locuinţe din România au fost construite cu cărămida produsă la fabrica de pe Calea Chişinăului.

Cota de piaţă a fostei fabrici Ceramica Iaşi a crescut de la 6% în 2007 la 12%, anul trecut, a precizat anterior Iulian Mangalagiu, directorul general Brikston Construction Solutions. „Planurile companiei prevăd investiţii anuale de până la un milion de euro pentru îmbunătăţirea calităţii produselor, precum şi pentru optimizarea costurilor de fabricaţie, ceea ce poate duce în viitorul apropiat la creşterea numărului de personal angajat în fabrică”, declara Mangalagiu. În ultimul deceniu, compania a investit în total peste 40 de milioane de euro îndeosebi în retehnologizarea fabricii.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.