Facebook întrerupe planurile pentru controversata aplicaţie Instagram Kids
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Facebook întrerupe planurile pentru controversata aplicaţie Instagram Kids

GALERIE
instagram kids
  • instagram kids
- +

Facebook întrerupe planurile pentru controversata aplicaţie Instagram Kids, dedicată minorilor cu vârste de până la 13 ani, deşi şeful Instagram, Adam Mosseri, consideră că lansarea unei astfel de platforme este „un lucru potrivit de făcut”.

Informaţii despre proiectul Instagram Kids au apărut anul acesta şi el a fost rapid respins de mai multe voci. Între critici s-au numărat şi peste 40 de procurori statali care au îndemnat Facebook să renunţe la proiect, trăgând un semnal de alarmă cu privire la modul în care copiii pot fi afectaţi de social media.

Decizia de a suspenda Instagram Kids vine cu trei zile înaintea audierii cu tema „Protecting Kids Online: Facebook, Instagram, and Mental Health Harms” într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor, la care Antigone Davis, director Facebook pe probleme de siguranţă, urmează să susţină o declaraţie.

Mosseri a scris luni, într-un articol publicat pe blog, că probabil criticii Instagram Kids vor interpreta suspendarea dezvoltării aplicaţiei ca „o recunoaştere a faptului că proiectul este o idee proastă”.

„Nu este cazul. Realitatea este că deja copiii sunt online şi credem că să dezvoltăm experienţe potrivite vârstei lor, concepute special pentru ei este mult mai bine pentru părinţi decât ce se întâmplă acum”.

Publicul ţintă pentru Instagram Kids este reprezentat de copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, care vor avea nevoie de permisiunea părinţilor pentru a accesa platforma. Aplicaţia nu va afişa reclame şi va avea filtre pentru conţinut şi funcţii adecvate vârstei.

Mosseri a mai scris că această pauza va oferi companiei timp să lucreze cu părinţi, experţi şi factori decizionali, „să demonstrăm valoarea şi importanţa acestui proiect pentru adolescenţii mai tineri aflaţi online azi”.

Luna aceasta, Wall Street Journal a publicat un raport care citează un studiu realizat de Instagram în 2020 ce arăta că este „toxic” pentru adolescente. Spre exemplu, 32% dintre fete au spus că, dacă se simţeau nemulţumite de corpul lor, Instagram le-a făcut să se simtă şi mai rău. Studiul a fost realizat în martie 2020 şi a fost partajat pe intranetul Facebook.

Conducerea Facebook a respins informaţiile publicate de WSJ, ca scoase din context, iar recent Mosseri a spus că rivali ca YouTube şi TikTok au în plan să creeze versiuni ale aplicaţiilor lor pentru copii cu vârste de până la 13 ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.