Facebook se schimbă la faţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facebook se schimbă la faţă

GALERIE
facebook1
  • facebook1
- +

Facebook îşi îmbunătăţeşte serviciul de ştiri, cu fotografii mai mari, grafică mai atrăgătoare şi noi instrumente de organizare a conţinutului, pentru a atrage advertiserii fără să supere utilizatorii rezistenţi la schimbări, relatează Bloomberg.

Noul serviciu de ştiri (news feed) prezentat de Facebook are ca obiectiv şi păstrarea poziţiei de lider a companiei în domeniul social media, în faţa Twitter şi Google. Sub presiunea investitorilor, de a genera venituri mai mari, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a adăugat noi servicii pentru a atrage utilizatorii să se logheze mai mult şi mai des, în special de pe telefoanele mobile. Compania se confruntă uneori cu opoziţia faţă de schimbare din partea utilizatorilor îngrijoraţi de respectarea confidenţialităţii şi publicitatea nedorită, sau a celor care vor ca site-ul să rămână aşa cum este. “Orice schimbare deranjează oamenii, pentru că se obişnuiesc cu anumite lucruri. Nu ştim cum vor trata publicitatea în acest format, ar putea fi unele probleme aici. Pe ansamblu, aş spune că sunt schimbări pozitive”, a declarat Greg Sterling, analist la firma Opus Research din San Francisco. “Pe măsură ce lumea se schimbă, compoziţia serviciului de ştiri se schimbă şi ea. Credem că este loc pentru un ziar personalizat care să reunească toate aceste lucruri”, a spus Zuckerberg la o prezentare organizată la sediul Facebook din Menlo Park, California. Conţinutul care atrage atenţia prietenilor va fi mai proeminent. Utilizatorii vor putea totodată să organizeze informaţiile pe categorii, precum muzică, evenimente, fotografii. Publicitatea va fi adăugată la aceste categorii specializate, în timp, a arătat Zuckerberg. “Serviciul de ştiri este esenţial pentru strategia de creştere a valorii companiei, întrucât publicitatea este inclusă în acesta. Oportunitatea pe termen lung, sau provocarea, este ca aceste reclame să semene mai mult a conţinut”, a apreciat Tom Forte, analist la Telsey Advisory Group din New York. Un alt element de design este adăugarea bare de navigaţie pentru aparatele mobile la versiunea pentru desktop. Astfel, Facebook vrea să profite mai mult de dezvoltarea rapidă a aparatelor mobile. În trimestrul al patrulea, Facebook a obţinut 23% din veniturile totale aduse de publicitate datorită utilizatorilor de terminale mobile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.