Facebook susţine că atacă mai agresiv grupurile de conturi ale utilizatori reali cu activităţi dăunătoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Facebook susţine că atacă mai agresiv grupurile de conturi ale utilizatori reali cu activităţi dăunătoare

GALERIE
facebook
  • facebook
- +

Facebook adoptă o abordare mai agresivă pentru a închide grupuri coordonate de conturi de utilizatori reali, care se angajează în anumite activităţi dăunătoare pe platforma sa, utilizând aceeaşi strategie adoptată de echipele sale de securitate împotriva campaniilor care utilizează conturi false , a declarat compania pentru Reuters.

Noua abordare foloseşte tactica echipelor sale de securitate pentru oprirea reţelelor angajate în operaţiuni de influenţă, care utilizează conturi false pentru a manipula dezbaterile publice, cum ar fi fermele de troli din Rusia.

Decizia ar putea avea implicaţii majore asupra modului în care gigantul de media socială gestionează mişcările politice şi alte mişcări coordonate care îi încalcă regulile, într-un moment în care abordarea de către Facebook a abuzurilor pe platformele sale este supusă unui control intens din partea parlamentarilor şi a grupurilor din societatea civilă la nivel global.

Facebook a declarat că intenţionează acum să adopte aceeaşi abordare la nivel de reţea pentru grupurile de conturi reale coordonate care încalcă în mod sistematic regulile sale, prin raportare în masă, în care mulţi utilizatori raportează în mod fals conţinutul sau contul unei ţinte pentru a-l închide, un tip de hărţuire online în care utilizatorii s-ar putea coordona pentru a viza o persoană prin postări în masă sau comentarii.

Extinderea acestei politici, despre care o purtătoare de cuvânt a spus că se află în stadii incipiente, înseamnă că echipele de securitate ale Facebook ar putea identifica mişcările de bază care conduc un astfel de comportament şi pot întreprinde acţiuni mai cuprinzătoare decât compania care elimină postările sau conturile individuale.

În aprilie, BuzzFeed News a publicat un raport intern al Facebook despre rolul companiei în revolta din 6 ianuarie de la Capitolul SUA şi dificultăţile de a contracara mişcarea cu dezvoltare rapidă ”Stop the Steal”, descoperind că Facebook are puţine mijloace pentru a combate acţiunile răuvoitoare coordonate ale unor utilizatori reali.

Experţii în securitate de la Facebook, care sunt separaţi de moderatorii de conţinut ai companiei şi se ocupă de ameninţările adversarilor care încearcă să se sustragă de la regulile sale, au început să reprime operaţiunile de influenţă prin intermediul conturilor false în 2017, în urma alegerilor din 2016 din SUA în care oficialii de informaţii americani au concluzionat că Rusia a folosit platformele de media socială ca parte a unei campanii de influenţă cibernetică - o afirmaţie negată de Moscova.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.