anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facilitate în premieră est-europeană pentru o universitate din Iaşi

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” vor semna săptămâna aceasta un contract de parteneriat cu UNESS International pentru accesul la platforma educaţională digitală franceză, care permite pregătirea intensă a studenţilor francofoni pentru testele computerizate naţionale de clasificare, adică rezidenţiatul francez. 

Semnarea contractului de parteneriat va avea loc marţi, în clădirea Nicolae Leon a UMF Iaşi, în prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Franţei, Consulatului General al Franţei la Bucureşti, Ministerului Educaţiei din România, dar şi ai Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), Institutului Francez, ai universităţilor din Iaşi şi UNESS International. Ceremonia de semnare va fi urmată de o conferinţă de presă, difuzată în sistem de videoconferinţă, care va putea fi preluată şi de presa internaţională.

Conform reprezentanţilor UMF Iaşi, studenţii fancofoni au solicitat de câţiva ani accesul la mediul digital pentru a putea să susţină testele computerizate naţionale de clasificare (ECNi) pentru a intra în ciclul 3 al studiilor medicale franceze, adică echivalentul rezidenţiatului din România. În urma semnării acestui acord, UMF Iaşi va fi prima universitate din Europa Centrală şi de Est care va avea acces la platforma SIDES (Système Informatisé Distribué d’ Evaluation en Santé). UNESS International, principalul organism academic de difuzare şi valorizare a excelenţei informatice în domeniul sănătăţii şi iniţiativă a comunităţii universitare franceze, uneşte cele 41 universităţi de medicină din Franţa. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.