Factura la externare după 18 zile de spitalizare: 23.066 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Factura la externare după 18 zile de spitalizare: 23.066 de lei

GALERIE
factura
  • factura
- +

Dacă vă pune păcatul să vă îmbolnăviți și să ajungeți în spital, faliment scrie pe frunte. O dovedesc deconturile pentru spitalizare pe care spitalele le emit către pacienți. Un caz concret s-a petrecut recent cu un pacient care a stat internat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. Pentru că își rătăcise cardul de sănătate, familiei celui internat i-a fost remisă o factură uriașă. Nota de plată era de nu mai puțin de 23.066 de lei, din care 22.014 de lei reprezintă doar cheltuielile aferente spitalizării.

Este vorba de o perioadă de 18 zile pe care persoana în cauză a petrecut-o pe patul de spital, ceea ce înseamnă că aceste costuri de găzduire în unitatea medicală amintită au fost de 1.223 de lei/zi, adică aproximativ 250 de euro/zi. În această sumă nu au fost incluse cheltuielile pentru medicamente, hrană, materiale sanitare și analize, care au însumat doar 1.052 de lei.

De exemplu, mâncarea pacientului pentru cele 18 zile de spitalizare a fost de doar 156,96 de lei, ceea ce înseamnă o alocație de hrană de 8,72 de lei/zi. O sumă infimă, din care trebuie asigurate trei mese pe zi, așa încât se pot ridica semne de întrebare și în ceea ce privește calitatea hranei care ajunge la pacienți.

Trebuie menționat că este vorba de un pacient internat cu Covid-19, dar care mai avea și alte afecțiuni. Pentru toate medicamentele care i s-au administrat în perioada de spitalizare, costurile au fost de 741,53 de lei.

Cornel Vieru, managerul Spitalului Orășenesc Gura Humorului, a confirmat acest decont de plată și a spus că sumele pentru cazarea pacientului sunt justificate.

”Din aceste costuri trebuie acoperite salariile personalului medical, sporul covid de 85%, mentenanța aparatelor, cheltuielile de funcționare a spitalului, dar și materialele de protecție pentru angajați. Dotarea unui asistent cu echipament de protecție costă spitalul 80 de lei/zi. Într-adevăr, sunt costuri foarte mari, dar acestea se explică și prin faptul că în perioada de pandemie am avut 30-40 de pacienți față de capacitatea spitalului care este de 113 paturi, astfel încât costurile au crescut pentru fiecare pacient”, a arătat Cornel Vieru.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.