Facultatea de Automatică şi Calculatoare, în fruntea preferinţelor la TUIAȘI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Facultatea de Automatică şi Calculatoare, în fruntea preferinţelor la TUIAȘI

GALERIE
constructii tuiasi
  • constructii tuiasi
- +

Câteva sute de candidaţi s-au înscris deja la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“, chiar dacă admiterea a început abia luni, când rezultatele finale de la examenul de bacalaureat de anul acesta nu erau încă cunoscute.

Încă din prima zi, de pe data de 10 iulie, 35 de candidaţi şi-au depus dosarele, cele mai multe cereri fiind pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare, 4 candidaţi optând pentru locurile la buget, iar 8 pentru cele la taxă.

În cea de-a doua zi de admitere, numărul de dosare depuse a crescut la 56, şi de această dată Facultatea de Automatică şi Calculatoare având cele mai multe cereri, cu 35 de candidaţi care au optat pentru locurile la buget şi 2 candidaţi care au optat pentru cele la taxă.

Numărul de dosare depuse ieri, pe data de 12 iulie, a crescut cu mult mai mult comparativ cu zilele precedente, astfel încât 208 candidaţi au optat pentru un loc la Universitatea Tehnică din Iaşi. Şi de această dată, cele mai multe dosare au fost depuse la Automatică şi Calculatoare, 133 de candidaţi, adică mai bine de jumătate din dosarele depuse ieri, dorind un loc la această facultate.

Astfel, până în acest moment, la doar câteva zile de la începerea înscrierilor, sunt depuse deja aproximativ 300 de dosare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei sau Facultatea de Mecanică fiind următoarele facultăţi în topul celor mai dorite specializări de la Politehnica ieşeană.

Anul acesta, Universitatea Tehnică din Iaşi a implementat un nou sistem de admitere, candidaţii putând depune un singur dosar, iar pe fişa de înscriere pot opta pentru mai multe facultăţi, fără a fi nevoiţi să plătească mai multe taxe de admitere sau să depună mai multe dosare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.