anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Facultatea de Automatică şi Calculatoare, prima în topul preferințelor la înscrieri

GALERIE
admitere tuiasi
 • admitere tuiasi
- +

Peste o mie de candidaţi şi-au depus deja dosarele la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI), mai bine de jumătate dintre aceştia depunându-şi dosarele în cursul zilei de ieri.

Candidaţii de la TUIASI au posibilitatea ca, depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă, să se înscrie la mai multe facultăţi şi specializări ale Politehnicii ieşene, pe site-ul TUIASI fiind menţionată, în timp real, doar prima opţiune a candidatului.

Astfel, cei mai mulţi candidaţi, aproape o treime, au menţionat ca primă opţiune Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt depuse 311 dosare pentru locurile la buget şi şase pentru cele la taxă. De asemenea, la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei au fost depuse 161 de dosare pentru locurile la buget şi 5 pentru cele la taxă, dintre acestea 96, respectiv 4 doar în cursul zilei de ieri. Un număr mare de candidaţi au specificat ca primă opţiune Facultatea de Mecanică, unde sunt depuse 147 de dosare la locurile la buget şi 13 pentru cele la taxă. La Facultatea de Arhitectură, unde se încheie perioada de admitere pe 18 iulie, au fost depuse până acum 112 dosare pentru locurile la buget. De asemenea, la Construcţii şi Instalaţii au fost depuse 89 de dosare la buget şi 5 la taxă, la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată au fost depuse 84 de dosare la buget şi 2 la taxă, iar la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului au fost depuse 41 de dosare la buget.

Pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare, perioada de admitere se încheie pe 20 iulie, urmând ca pentru celelalte facultăţi să se poată depune dosare până pe 25 iulie.

La studiile de masterat, în cursul zilei de ieri, au fost depuse 100 de dosare, 98 la buget şi 2 la taxă, în total fiind depuse 416 dosare la buget şi 6 la taxă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.