anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Facultatea de Construcţii conduce în topul dosarelor de la Politehnică

GALERIE
Facultatea de Constructii
 • Facultatea de Constructii
- +

Aproximativ 500 de candidaţi unici şi-au depus deja dosarele de admitere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) în primele două zile de depunere a dosarelor, Facultatea de Construcţii, cea de Automatică şi Calculatoare, de Inginerie Electrică şi cea de Mecanică având până în prezent cele mai multe dosare depuse. În plus, ieri, în cea de-a doua zi de admitere, au fost depuse de patru ori mai multe dosare comparativ cu ziua de luni, când au fost înregistraţi puţin peste 100 de candidaţi.

Practic, ieri, pe 13 iulie, au fost depuse aproximativ 380 de dosare pentru locurile la buget şi 15 pentru cele la taxă. În ceea ce priveşte numărul de dosare pe facultăţi, la buget, la Arhitectură au fost depuse 46 de dosare, la Automatică şi Calculatoare 61 de dosare, la Inginerie Chimică 20 de dosare, la Construcţii 83 de dosare, iar la Construcţii de Maşini 35 de dosare. La Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei sunt 35 de dosare, la Inginerie Electrică 65, 40 de dosare la Hidrotehnică, 55 la Mecanică, la Ingineria Materialelor 9 dosare, iar la Design Industrial       (fosta Textile şi Pielărie) 32 de dosare.

Cititi si: Procurorii au pus lemne pe foc: Opera fierbe. Rancea, din nou sub control judiciar

TUIASI are disponibile 3.650 de locuri la licenţă anul acesta, dintre care 2.400 la buget şi 311 pentru românii de pretutindeni. Perioada de admitere se va încheia pe 25 iulie, cu o săptămână mai devreme, în perioada 25 iulie – 2 august candidaţii având posibilitatea să îşi confirme locurile la facultatea dorită. La master sunt 2.520 de locuri, dintre care 1.600 sunt la buget pentru cetăţeni ai statelor din UE şi 88 pentru românii de pretutindeni, fiind depuse în aceste zile doar 12 dosare până în cea de-a doua parte a zilei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.