anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Facultatea de Fizică de la „Cuza” este pe locul I în ţară

GALERIE
experimente fizica 13
 • experimente fizica 13
- +

Cercetarea ştiinţifică de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Al. I. Cuza” rămâne una dintre cele mai valoroase la nivel naţional.

 

Concluzia vine după ce Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a evaluat calitatea cercetării în acest domeniu şi creşterea vizibilităţii prin publicare ştiinţifică, realizând o ierarhie în cadrul proiectului strategic POSDRU „Doctoratul în şcoli de excelenţă”. Criteriile au vizat rezultatele obţinute, mediul de cercetare ştiinţifică, recunoaşterea în comunitatea academică şi resursele financiare atrase pentru cercetare. Facultatea de Fizică de la UAIC se află pe locul întâi, cu 77 de cercetători activi din 127, fiind urmată de facultatea de la Universitatea „Babeş - Bolyai” din Cluj Napoca, cu 45 cercetători activi din 120. În top este inclusă şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, care se situează pe poziţia 13. Un tur al laboratoarelor de cercetare de la Facultatea de Fizică, unele dotate cu aparatură unică în ţară poate fi făcut de tinerii interesaţi în perioada 1 – 6 aprilie, când se va organiza o manifestare de tipul „Porţi Deschise”. În încercarea de a atrage mai mulţi studenţi, conducerea îi ademeneşte pe elevii de clasa a XII-a cu posibilitatea de a vedea cu ochii lor cum se produc fulgerele în laborator sau cum se fac fotografii în infraroşu. „Ca şi în anul 2012, când în cele cinci zile de vizite ne-au trecut pragul peste 1600 de elevi, şi în acest an, evenimentul va coincide cu săptămâna «Să ştii mai multe, să fii mai bun»”, au precizat reprezentanţii facultăţii.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X