anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Facultatea de Inginerie Chimică organizează o conferinţă în Italia

GALERIE
Facultatea de inginerie chimica
  • Facultatea de inginerie chimica
- +

Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) organizează o conferinţă cu participare internaţională în Italia.

Evenimentul, intitulat Conferinţa Internaţională de Ingineria şi Managementul Mediului (International Conference on Environmental Engineering and Management - ICEEM09), aflat la cea de-a IX-a ediţie, va avea loc în perioada 6- 9 septembrie. Activităţile vor avea loc în Bologna, Italia, partenerii evenimentului fiind Departmentul de Inginerie Civilă, Chimică, Ingineria Mediului şi Ştiinţa Materialelor de la Universitatea Alma Mater Studiorum din Bologna şi Secţiunea de Biotehnologia mediului, parte a Federaţiei Europene de Biotehnologie. ICEEM09 este o manifestare ştiinţifică internaţională, fiind organizată pentru prima data sub egida  Academiei Romane.

Seria de Conferinţe Internaţionale de Ingineria şi Managementul Mediului, ICEEM, a fost iniţiată şi organizată la fiecare 2 ani, începând cu anul 2002, de către Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la TUIAŞI. Scopul principal al acestor evenimente este acela de a aduce împreună cercetători, reprezentanţi ai comunităţii academice, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor publice şi private, pentru a facilita transferul de informaţii din domeniul Ingineriei mediului la nivel internaţional.

Vor participa 215 specialişti din 26 de ţări

Organizatorul evenimentului, Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului din Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la TUIAŞI, este lider naţional în ceea ce priveşte cercetarea şi programele educaţionale din acest domeniu, în 2011 programele acestui departament fiind clasate pe prima poziţie în ierarhia naţională a programelor din domeniul Ingineriei Mediului. Analiza a fost efectuată pe baza performanţelor în educaţie, cercetare, dar şi vizibilitatea naţională şi internaţională şi parteneriatele create de către instituţiile de învăţământ. În cadrul ediţiei de anul acesta vor participa 215 specialişti, care vor susţine 134 de comunicări orale şi 104 postere, grupate în 33 de sesiuni pe cele 6 tematici majore ale conferinţei.

Astfel, se va discuta despre Biotehnologia mediului în contextul economiei circulare, despre Tehnologii de tratare, epurare, recirculare a apei şi apei uzate, se va lua în discuţie Managementul durabil al deşeurilor pentru obţinere de substanţe, materiale şi valorificare energetică, dar şi Evaluarea sustenabilităţii şi ecoinovare, Materialele noi pentru aplicaţii în energie şi mediu sau cum se realizează Monitorizarea şi modelarea în protecţia mediului. Participanţii de anul acesta vor veni din 26 de ţări de pe 3 continente, cu specialişti din Algeria, Austria, Belgia, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Iran, Italia, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Republica Moldova, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Federaţia Rusă, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.