Facultatea de Inginerie Chimică organizează o conferinţă în Italia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facultatea de Inginerie Chimică organizează o conferinţă în Italia

GALERIE
Facultatea de inginerie chimica
  • Facultatea de inginerie chimica
- +

Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) organizează o conferinţă cu participare internaţională în Italia.

Evenimentul, intitulat Conferinţa Internaţională de Ingineria şi Managementul Mediului (International Conference on Environmental Engineering and Management - ICEEM09), aflat la cea de-a IX-a ediţie, va avea loc în perioada 6- 9 septembrie. Activităţile vor avea loc în Bologna, Italia, partenerii evenimentului fiind Departmentul de Inginerie Civilă, Chimică, Ingineria Mediului şi Ştiinţa Materialelor de la Universitatea Alma Mater Studiorum din Bologna şi Secţiunea de Biotehnologia mediului, parte a Federaţiei Europene de Biotehnologie. ICEEM09 este o manifestare ştiinţifică internaţională, fiind organizată pentru prima data sub egida  Academiei Romane.

Seria de Conferinţe Internaţionale de Ingineria şi Managementul Mediului, ICEEM, a fost iniţiată şi organizată la fiecare 2 ani, începând cu anul 2002, de către Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la TUIAŞI. Scopul principal al acestor evenimente este acela de a aduce împreună cercetători, reprezentanţi ai comunităţii academice, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor publice şi private, pentru a facilita transferul de informaţii din domeniul Ingineriei mediului la nivel internaţional.

Vor participa 215 specialişti din 26 de ţări

Organizatorul evenimentului, Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului din Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la TUIAŞI, este lider naţional în ceea ce priveşte cercetarea şi programele educaţionale din acest domeniu, în 2011 programele acestui departament fiind clasate pe prima poziţie în ierarhia naţională a programelor din domeniul Ingineriei Mediului. Analiza a fost efectuată pe baza performanţelor în educaţie, cercetare, dar şi vizibilitatea naţională şi internaţională şi parteneriatele create de către instituţiile de învăţământ. În cadrul ediţiei de anul acesta vor participa 215 specialişti, care vor susţine 134 de comunicări orale şi 104 postere, grupate în 33 de sesiuni pe cele 6 tematici majore ale conferinţei.

Astfel, se va discuta despre Biotehnologia mediului în contextul economiei circulare, despre Tehnologii de tratare, epurare, recirculare a apei şi apei uzate, se va lua în discuţie Managementul durabil al deşeurilor pentru obţinere de substanţe, materiale şi valorificare energetică, dar şi Evaluarea sustenabilităţii şi ecoinovare, Materialele noi pentru aplicaţii în energie şi mediu sau cum se realizează Monitorizarea şi modelarea în protecţia mediului. Participanţii de anul acesta vor veni din 26 de ţări de pe 3 continente, cu specialişti din Algeria, Austria, Belgia, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Iran, Italia, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Republica Moldova, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Federaţia Rusă, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.