Facultatea de Textile a cumpărat maşini de cusut moderne în cadrul unui proiect finanţat de elveţieni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facultatea de Textile a cumpărat maşini de cusut moderne în cadrul unui proiect finanţat de elveţieni

GALERIE
masini de cusut moderne
  • masini de cusut moderne
- +

Facultatea de Textile-Pielărie şi Mana­gement Industrial de la Universitatea Teh­nică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) a finalizat un proiect în valoare de aproximativ 250.000 de franci elveţieni. În urma acestuia, s-a înfiinţat un Centru de instruire pentru defăşurarea activităţilor didactice a studenţilor facultăţii şi pentru realizarea prototipurilor aferente proiectelor de finalizare a studiilor, dotat cu maşini de cusut moderne, care au fost achiziţionate în cadrul acestui proiect.

In urma acestui proiect s-a reuşit instruirea a 192 de persoane angajate în firme de confecţii textile din regiunea de sud-est, dintre care 85% dintre aceste sunt femei, s-a realizat instruirea a 33 de studenţi, dar şi a 10 cadre didactice din cadrul Facultăţii de Textile-Pielărie şi Manage­ment Industrial din Iaşi. Rezultatele sunt relevante pentru facultate având în vedere că, datorită contactului cu trainerii din firmele de profil, dar şi cu cei care au venit din partea partenerului elveţian, au sporit şansele de angajare. Astfel, 23 dintre studenţii implicaţi în proiect sunt absolvenţi în acest moment, 20 dintre ei fiind angajaţi ca ingineri în companii de profil.

Proiectul, derulat de TUIAŞI este realizat în parteneriat cu Swiss Textile College din Zurich şi Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Textile-Pielărie din Iaşi, este în valoare de 249.915 de franci, din care 212.428 de franci este valoarea finanţată de Confe­deraţia Elveţiană, iar suma de 137.453 de franci a revenit partenerilor din România. Proiectul este intitulat „Skills for a better and safer life“, fiind demarat în luna aprilie a anului 2015. Proiectul a avut drept obiectiv dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru persoane care lucrează în domeniul tricotajelor şi a confecţiilor din regiunea de sud-est a României. Scopul activităţilor a fost do­bândirea de competenţe în dome­niul profesional şi al managementului, pentru dimi­nuarea fenomenului de imigraţie a perso­nalului calificat.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.