anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facultatea de Textile a cumpărat maşini de cusut moderne în cadrul unui proiect finanţat de elveţieni

GALERIE
masini de cusut moderne
  • masini de cusut moderne
- +

Facultatea de Textile-Pielărie şi Mana­gement Industrial de la Universitatea Teh­nică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) a finalizat un proiect în valoare de aproximativ 250.000 de franci elveţieni. În urma acestuia, s-a înfiinţat un Centru de instruire pentru defăşurarea activităţilor didactice a studenţilor facultăţii şi pentru realizarea prototipurilor aferente proiectelor de finalizare a studiilor, dotat cu maşini de cusut moderne, care au fost achiziţionate în cadrul acestui proiect.

In urma acestui proiect s-a reuşit instruirea a 192 de persoane angajate în firme de confecţii textile din regiunea de sud-est, dintre care 85% dintre aceste sunt femei, s-a realizat instruirea a 33 de studenţi, dar şi a 10 cadre didactice din cadrul Facultăţii de Textile-Pielărie şi Manage­ment Industrial din Iaşi. Rezultatele sunt relevante pentru facultate având în vedere că, datorită contactului cu trainerii din firmele de profil, dar şi cu cei care au venit din partea partenerului elveţian, au sporit şansele de angajare. Astfel, 23 dintre studenţii implicaţi în proiect sunt absolvenţi în acest moment, 20 dintre ei fiind angajaţi ca ingineri în companii de profil.

Proiectul, derulat de TUIAŞI este realizat în parteneriat cu Swiss Textile College din Zurich şi Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Textile-Pielărie din Iaşi, este în valoare de 249.915 de franci, din care 212.428 de franci este valoarea finanţată de Confe­deraţia Elveţiană, iar suma de 137.453 de franci a revenit partenerilor din România. Proiectul este intitulat „Skills for a better and safer life“, fiind demarat în luna aprilie a anului 2015. Proiectul a avut drept obiectiv dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru persoane care lucrează în domeniul tricotajelor şi a confecţiilor din regiunea de sud-est a României. Scopul activităţilor a fost do­bândirea de competenţe în dome­niul profesional şi al managementului, pentru dimi­nuarea fenomenului de imigraţie a perso­nalului calificat.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane: contextul extern (II)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane: contextul extern (II)

Ca preşedinte, Joe Bidenar vrea ca America să reînvie ideea de „ordine internaţională liberală”; va primi cu siguranţă aplauze pentru asta, dar voci mai pragmatice avertizează că susţinătorii acestei viziuni văd lumea aşa cum şi-ar dori să fie şi nu cum este cu adevărat.

Filmuletul zilei

opinii

Privind, cu nostalgie, spre apus

Nichita DANILOV

Privind, cu nostalgie, spre apus

Povestea pe care ne-o propune Andra în Privind către Apus e una a timpului nostru, în care, după cum am spus, spaţiul real şi cel virtual coexistă în armonie.

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Dana ȚABREA

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Unchiul Vanea, lecturat scenic şi regizat de Claudiu Goga, este un dublu statement susţinut de actorii ieşeni, pledând pentru normalitatea teatrului (redeschiderea teatrelor) şi pentru revenirea la teatralitate. Cred că am acumulat cu toţii mult prea multe temeri, tristeţi, nevroze, drame, iar lucrul acesta a început să se vadă. Şi brusc, un spectacol teatral prin excelenţă, în două părţi, vizionate în două zile diferite, ne-a redat speranţa că totul va începe să conteze din nou. 

Modificarea de dragul modificării

Michael ASTNER

Modificarea de dragul modificării

- articol fără covid 19 -

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.