anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facultatea de Textile-Pielărie a înființat un centru modern de instruire pentru studenți

GALERIE
centru instruire (1)centru instruire (2)
  • centru instruire (1)
  • centru instruire (2)
- +

Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a finalizat un proiect în valoare de aproximativ 250.000 de franci elvețieni. În urma acestuia s-a înființat un Centru de instruire pentru desfășurarea activităților didactice a studenților facultății și pentru realizarea prototipurilor aferente proiectelor de finalizare a studiilor, dotat cu mașini moderne, achiziționate în cadrul proiectului.

Rezultatele punctuale ale proiectului s-au materializat în instruirea a 192 de persoane angajate în firme de confecții textile din regiunea SE (din care 85% sunt femei), a 33 de studenți și a 10 cadre didactice ale Facultății de Textile-Pielărie și Management Industrial din Iași.

Pentru Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial din Iași, rezultate relevante sunt la nivelul studenților participanți, prin creșterea nivelului de siguranță profesională, datorita contactului cu traineri din firme de profil și/sau ai partenerului elvețian, care conduc la sporirea șanselor de angajare (23 dintre studenții implicati în proiect sunt absolventi, 20 dintre ei sunt angajați ca ingineri în companii de profil). Pentru profesorii români implicați în proiect trebuie remarcată stabilirea de noi contacte cu persoane din domeniul textil din Elveția, în vederea unor colaborări ulterioare.

Aflați amănunte de pe tuiasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane: contextul extern (II)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane: contextul extern (II)

Ca preşedinte, Joe Bidenar vrea ca America să reînvie ideea de „ordine internaţională liberală”; va primi cu siguranţă aplauze pentru asta, dar voci mai pragmatice avertizează că susţinătorii acestei viziuni văd lumea aşa cum şi-ar dori să fie şi nu cum este cu adevărat.

Filmuletul zilei

opinii

Privind, cu nostalgie, spre apus

Nichita DANILOV

Privind, cu nostalgie, spre apus

Povestea pe care ne-o propune Andra în Privind către Apus e una a timpului nostru, în care, după cum am spus, spaţiul real şi cel virtual coexistă în armonie.

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Dana ȚABREA

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Unchiul Vanea, lecturat scenic şi regizat de Claudiu Goga, este un dublu statement susţinut de actorii ieşeni, pledând pentru normalitatea teatrului (redeschiderea teatrelor) şi pentru revenirea la teatralitate. Cred că am acumulat cu toţii mult prea multe temeri, tristeţi, nevroze, drame, iar lucrul acesta a început să se vadă. Şi brusc, un spectacol teatral prin excelenţă, în două părţi, vizionate în două zile diferite, ne-a redat speranţa că totul va începe să conteze din nou. 

Modificarea de dragul modificării

Michael ASTNER

Modificarea de dragul modificării

- articol fără covid 19 -

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.