anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Facultatea de Zootehnie devine Facultatea de Ingineria resurselor animale şi alimentare

GALERIE
usamv
 • usamv
- +

Facultatea de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) îşi va schimba denumirea în Facultatea de Ingineria resurselor animale şi alimentare. Solicitarea conducerii facultăţii a primit deja aprobarea Senatului USAMV Iaşi în ultima şedinţă ordinară, de săptămâna trecută, versiunea în limba engleză fiind - Faculty of Food and Animal Sciences.

Decanul facultăţii argumentează că decizia a fost luată fiindcă nu mai era reprezentativă denumirea pentru activitatea didactică desfăşurată acum, în contextul în care s-au dezvoltat multe programe care atrag studenţii precum „Controlul şi expertiza produselor alimentare“ sau „Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism“.

„Ne dorim diversificarea ofertei educaţionale prin înfiinţarea de noi programe de studii care să răspundă cerinţelor pieţei muncii şi evoluţiei societăţii, cum ar fi specializările de masterat Management în industria ospitalităţii (HoReCa), Managementul proiectelor în domeniul agroalimentar, Animale de companie, sport şi laborator şi altele“, a precizat prof.dr. Ioan Mircea Pop.

Acesta a mai zis că vor fi abordate şi subiecte care ating dezvoltările în timp real ale profesiilor pe care le urmează absolvenţii după finalizarea studiilor. Acesta a vorbit despre evoluţia tehnologiilor, as societăţii umane bazată pe bioetică, biodiversitate, ecologie şi protecţia mediului. Toate acestea vor duce, crede decanul, la schimbări majore de preferinţe ale consumatorilor şi producătorilor de produse animale, care vor dori să obţină alimente prin metode moderne, biotehnologice, de laborator, fără exploatarea şi/sau sacrificarea unor efective extrem de mari.

„Animalele vor fi crescute şi protejate de om promovând o relaţie de simbioză şi sustenabilitate. Aceste aspecte ar trebui să se reflecte în programele de studii propuse în viitor de facultatea noastră, îndeosebi într-o viitoare structură instituţională orientată spre ştiinţele vieţii“, a completat prof.dr. Ioan Mircea Pop.

Solicitarea de schimbare a denumirii va fi înaintată Ministerului Educaţiei şi Cercetării care va genera modificările legislative necesare pentru ca noua titulatură să fie înregistrată oficial.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.