Facultatea de Zootehnie devine Facultatea de Ingineria resurselor animale şi alimentare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facultatea de Zootehnie devine Facultatea de Ingineria resurselor animale şi alimentare

GALERIE
usamv
  • usamv
- +

Facultatea de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) îşi va schimba denumirea în Facultatea de Ingineria resurselor animale şi alimentare. Solicitarea conducerii facultăţii a primit deja aprobarea Senatului USAMV Iaşi în ultima şedinţă ordinară, de săptămâna trecută, versiunea în limba engleză fiind - Faculty of Food and Animal Sciences.

Decanul facultăţii argumentează că decizia a fost luată fiindcă nu mai era reprezentativă denumirea pentru activitatea didactică desfăşurată acum, în contextul în care s-au dezvoltat multe programe care atrag studenţii precum „Controlul şi expertiza produselor alimentare“ sau „Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism“.

„Ne dorim diversificarea ofertei educaţionale prin înfiinţarea de noi programe de studii care să răspundă cerinţelor pieţei muncii şi evoluţiei societăţii, cum ar fi specializările de masterat Management în industria ospitalităţii (HoReCa), Managementul proiectelor în domeniul agroalimentar, Animale de companie, sport şi laborator şi altele“, a precizat prof.dr. Ioan Mircea Pop.

Acesta a mai zis că vor fi abordate şi subiecte care ating dezvoltările în timp real ale profesiilor pe care le urmează absolvenţii după finalizarea studiilor. Acesta a vorbit despre evoluţia tehnologiilor, as societăţii umane bazată pe bioetică, biodiversitate, ecologie şi protecţia mediului. Toate acestea vor duce, crede decanul, la schimbări majore de preferinţe ale consumatorilor şi producătorilor de produse animale, care vor dori să obţină alimente prin metode moderne, biotehnologice, de laborator, fără exploatarea şi/sau sacrificarea unor efective extrem de mari.

„Animalele vor fi crescute şi protejate de om promovând o relaţie de simbioză şi sustenabilitate. Aceste aspecte ar trebui să se reflecte în programele de studii propuse în viitor de facultatea noastră, îndeosebi într-o viitoare structură instituţională orientată spre ştiinţele vieţii“, a completat prof.dr. Ioan Mircea Pop.

Solicitarea de schimbare a denumirii va fi înaintată Ministerului Educaţiei şi Cercetării care va genera modificările legislative necesare pentru ca noua titulatură să fie înregistrată oficial.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.