Facultăţile pot echivala parţial studiile şi stagiile de practică efectuate de asistenţii medicali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Facultăţile pot echivala parţial studiile şi stagiile de practică efectuate de asistenţii medicali

GALERIE
asistenti medicali
  • asistenti medicali
- +

Asistenţii medicali care au urmat studiile unei şcoli sanitare postliceale şi au diplomă de bacalaureat îşi pot continua studiile în învăţământul superior medical. Ordinul nr. 4046/2018 privind aprobarea Metodologiei-cadru pentru recunoaşterea parţială a studiilor absolvenţilor şcolilor sanitare postliceale a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 619 zilele trecute. 

Conform metodologiei, completarea de studii se face la una dintre instituţiile de învăţământ superior care organizează şi desfăşoară programul de studii universitare de licenţă „Asistenţă medicală generală“. Înscrierea este urmată de un concurs de admitere, iar după admitere şi la solicitarea scrisă a absolvenţilor, facultăţile de medicină pot echivala parţial studiile şi stagiile de practică efectuate.

„Recunoaşterea studiilor se face numai dacă disciplinele sau modulele din planul de învăţământ al şcolilor postliceale sanitare coincid în proporţie de cel puţin 70% cu cele incluse în planul de învăţământ universitar. Stagiile de practică efectuate în cadrul şcolilor sanitare postliceale pot fi echivalate cu stagiile clinice şi practică de specialitate anuală, cu excepţia lucrărilor practice la disciplinele de studiu“, au precizat reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iaşi. Cererea-tip pentru recunoaşterea parţială a studiilor absolvenţilor şcolilor sanitare postliceale în vedere continuării studiilor, care trebuie completată de asistenţii medicali, poate fi descărcată de pe site-ul OAMGMAMR. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.