anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Comunicat de presă (P)

Falimentul guvernării oligarhice

GALERIE
CA 1
 • CA 1
- +

Prezent la cursurile Programului de Excelență în Politică, organizat de fundația Konrad-Adenauer-Stiftung Romania, deputatul Costel Alexe, Președintele PNL Iași a subliniat o parte din eșecurile răsunătoare ale Guvernării PSD-ALDE, anunțând implozia și falimentul actualei guvernări, care s-a dovedit incapabilă să genereze progres și creșterea nivelului de trai al românilor.

”PSD a schimbat cutumele, a deturnat economia, iar baronii și locotenenții loiali lui Dragnea își măsoară statutul în interiorul partidului prin numărul de ”sateliți” pe care reușesc să îi planteze într-un mandat!

Dincolo de partea morală și deontologică a parazitării sistemului public din România, PSD sapă la însăși funcționalitatea administrativă a țării, tot mai multe instituții publice se confruntă cu blocaje politice.

Mai exact Ministerele și instituțiile statului sunt blocate, paralizate: actele abia se semnează sau sunt blocate pentru că toți privesc ba spre partid, ba spre Guvern. Asistăm la epurări din aparatul administrativ, la epurări din partid, metode ce nu fac decât să intimideze pe cei cu drept de semnătură.

Sunt inventate noi ordonanțe, noi metode de eludare a mecanismelor de control europene și acest climat instabil generează blocarea programelor guvernamentale, finanțări, parteneriate, investiții, totul este pus în așteptare pentru că nimeni nu își asumă riscuri și mai ales nimeni nu acționează până nu are acceptul camarilei lui Dragnea.

Apărarea pierde renunță atât la contractele pentru corvete, cât și pentru camioanele militare, un contract de 3.4 miliarde Ron anulat de instanță.

Energie: plafonarea prețului va genera dependență de gazul rusesc și va reduce considerabil independența energetică a României. Interesele băieților deștepți sunt reprezentate de Dragnea-Teodorovici-Vâlcov.

Economie: atac la bănci, atac la multinaționale, atac la BNR…o serie de lovituri bine orchestrate, menite atât să destabilizeze economia, dar și să îmbogățească mulți băieți deștepți care speculează piața de capital.

Sănătate: zero progrese cu realizarea celor 3 mari spitale regionale, care în campanie erau 8 și iată că acum sunt mutate pe următorul exercițiu financiar.

Infrastructură: asemenea finanțării Spitalelor Regionale, Guvernul refuză fondurile nerambursabile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru construcția autostrăzilor și drumurilor de mare viteză din Uniunea Europenă și forțează idea parteneriatului public-privat.

România urmează să găzduiască o parte din meciurile Campionatului European din 2020 și deși ne-am angajat să modernizăm 4 arene, lucrările la 2 din ele nici nu au început, iar la celelalte sunt în ritm de melc, recent însuși Gică Popescu, consilierul premierului Dăncilă pentru acest obiectiv a declarat franc „Mai mult ca sigur că nicunul nu va fi gata sută la sută”

Fiecare Minister din cabinetul Dragnea a blocat investițiile, putem sta 2 zile să vorbim de obiective ratate și vă asigur că nu trecem în revistă nici 10% din eșecul acestei guvernări.

Dosarul Tel Drum este un reper pentru fraudarea fondurilor europene și adevăratul motiv pentru care guvernanții PSD ALDE insistă cu gogorița parteneriat public privat este că la acest gen de asociere se poate sifona banul public departe de ochiul vigilent al Uniunii Europene.
Realitatea este că dacă ei nu se pot înfrupta din cașcaval, nici nu sunt interesați să atragă investițiile europene pentru binele comunității.

Euro creşte alarmant: credite, ipoteci, chirii, preţuri, tarife telefonie, toate aceste efecte se vor vedea curând și vor fi decontate de către populație. Investitorii au început iarăşi să ne ocolească, iar reuşitele externe ale PreşedinteluiIohannis sunt resetate de către 3 inconstienţi care nu înţeleg că România nu e terenul lor de joacă.

Dacă Iașul și România nu ar fi fost parazitate instituțional de 30 de ani am fi avut zeci de km de autostradă, spitale regionale, șosele de centură, infrastructură sportivă modernă, infrastructură culturală în fiecare mare oraș și municipiu din țară.

Chiar dacă sistemul public are tendința firească de autoconservare, cred că împreună putem schimba mentalități, putem introduce noi paradigme de funcționare și promovare, putem aduce plus valoare în exercitarea atribuțiilor profesionale și astfel să oferim exemplele necesare pentru crearea unor noi trenduri.”, a declarat deputatul liberal Costel Alexe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.