Falimentul Minibus, o adevărată piatră de moară pentru lichidator
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Falimentul Minibus, o adevărată piatră de moară pentru lichidator

GALERIE
pristavu-4autobuze-casa sindicatelor04
  • pristavu-4autobuze-casa sindicatelor04
- +

Lichidatorul firmei Minibus, fost operator de transport public în municipiul Iaşi, se chinuie de aproape un an de zile să tragă la răspundere vinovaţii pentru falimentul societăţii. La sfârşitul săptămânii trecute, Lichidator Company 2003 SPRL a notificat creditorii societăţii deţinute de Costel Pristavu (FOTO) să se prezinte la Tribunal pentru încheierea procedurii de faliment.

„Creditorii Consiliul Local Iaşi şi Adminsitraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, debitoareal Minibus şi administratorul Costel Pristavu, sunt chemaţi la Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă - Faliment, strada Elena Doamna nr. 1 A, camera S II, etaj 2, completul S3, în ziua de 14 octombrie 2015, ora 9, privind debitoarea SC Minibus SRL, pentru închidere procedură”, potrivit citaţiei publicată de lichidatorul judiciar. Documentele de la dosarul cauzei arată că debitul cel mai consistent care a dus societatea în faliment este datoria istorică faţă de Primăria Iaşi, izvorătâ din neplata redevenţei.

Datoria ajunsese în 2009 la peste un milion lei, motiv pentru care Consiliul Local a solicitat judecătorului sindic intrarea societăţii în insolvenţă pentru a grăbi recuperarea banilor. Numai că, deşi au trecut şase ani de la acel moment, Primăria nu a încasat decât 19.000 lei anul trecut, şi aceştia recuperaţi de la contabila Ţigănaş Maricela, condamnată pentru delapidarea firmei cu peste 290.000 lei. În baza titlurilor de executare, contabila a achitat o tranşă de peste 30.000 lei, din care 19.000 lei au revenit primăriei, astfel că în prezent firma mai are de plătit 1,13 milioane lei la bugetul local. În primăvara anului 2013, lichidatorul judiciar a deschis un proces în instanţă împotriva administratorului Costel Pristavu şi contabilei Marcela Ţigănaş pentru a le fi atrasă răspundere personală în vederea achitării debitului, însă judecătorul a constatat că nu există o legătură de cauzalitate între acţiunile lor şi producerea debitului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.