Fals de proporții în lumea medicală: Șeful Comisiei de Nefrologie din România a devenit medic primar tastând la calculator
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Fals de proporții în lumea medicală: Șeful Comisiei de Nefrologie din România a devenit medic primar tastând la calculator

GALERIE
Alexandru Checheriţă
  • Alexandru Checheriţă
- +

Alexandru Checheriţă a devenit profesor universitar la UMF “Carol Davila”, în februarie 2016, cu trei ani înainte să fie legal posibil. Astăzi conduce Checheriță conduce Comisia de Nefrologie a Ministerului Sănătăţii şi pe cea a Colegiului Medicilor. Corpului de Control al Ministerului Sănătății a descoperit falsul.

Alexandru Checheriţă are un CV impresionant: doctor în ştiinţe medicale la 26 de ani, medic primar şi conferenţiar la 31 de ani și profesor universitar la 32 de ani. Nefrologul a făcut, potrivit CV-ului, un doctorat de 3 ani în doar 2 ani. Alexandru Checheriţă a susținut examenul de medic primar în iunie 2014 și a devenit conferenţiar în octombrie 2014. Pentru această performanță Alexandru Checheriță trebuia să primească o derogare din partea Ministerului Sănătăţii pentru a susține examenul de medic primar cu 3 ani şi jumătate mai repede decât era firesc. Ministrul Bănicioiu nu a dat derogarea. Dar asta nu l-a împiedicat pe Alexandru Checheriță să-și continuie cariera fulminanță. Medicul a primit un ajutor nesperat. Funcţionara Violeta Sburlea, a intrat în calculator, logată cu userul "Violeta" și a falsificat fișa.

Așa a ajuns Alexandru Ionel Checheriţă ca la 36 de ani să ajungă profesor universitar la UMF “Carol Davila”, şeful clinicii de nefrologie şi dializă la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”, preşedintele Comisiei de Nefrologie a Colegiului Medicilor, membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Alexandru Checheriţă nu ar fi putut accede la aceste titluri, conferenţiar, profesor universitar atât de repede, dacă nu susținea examenul de medic primar în anul 2014, cu trei ani şi jumătate înainte de data la care ar fi trebuit să-l dea. Există suspiciuni că această derogare nu a existat niciodată, iar aceste suspiciuni fac obiectul unei anchete derulate de Corpul de control al Ministerului Sănătății, după cum recunoaşte însăşi Sorina Pintea: 'Pot admite că au existat plângeri din spital, colegi de-ai dumnealui ne-au sesizat că este posibil să fie ceva în neregulă cu situaţia lui profesională. Încă nu am concluziile celor de la control şi integritate'.

În cele din urmă 11 medici primari din Spitalul “Sf. Ioan” au semnat o plângere depusă la minister privind comportamentul “abuziv” al şefului de secţie. În urma plângerii corpul de control al Ministerului sănătății a întocmit în raport.

Continuarea, pe libertatea

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.