anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Familia Castanciu să trăiască!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ, ia staţi puţin şi ascultaţi aicea! Spun unii care se pricep bine la şmenurile politichiei că în acest domeniu vorba aia: “Unde dai şi unde crapă?!” se potriveşte de parcă este pusă cu mâna. 

Iată, de-un par egzamplu, toată tevatura şi garagaţa liberalilor din aripa Bodea, făcută în ultimii patru ani, cu privire la afacerile din imobiliare, la învârtelile de prin parcuri, de la concesionări de terenuri publice şi alte celea a avut efecte în altă parte şi anume la PSD. Este de bonton printre pesedişti să se spună acum că au cele mai curate liste pentru consiliul local, după ce gaşca Electricianului, împreună cu liota de imobiliari, a fost pusă pe făraş. Nu-i rău, cel puţin ca slogan de campanie. Nu-i rău şi ca exemplu pentru combinatori d’alde Electricianul de la partidoi, care trebuie să înveţe că numai tupeul, cinismul şi alianţa cu şantajiştii nu ajung în politică.

Pe de altă parte, să stăm un pic strâmb şi să judecăm drept. Sunt listele PSD cele mai curate? Schimbarea este evidentă, dar observăm însă două mari probleme. Una este a junelui Cruceanu, pe care Madama cu Camelii şi l-a asumat cu riscurile de rigoare, adică acelea de a arăta că un pic de mov tot rămâne după curăţenie.

Dar al doilea exemplu este bubuitor. Pe loc eligibil şi om de bază în viitorul Consiliu va fi Mugurel Laicu, cel care a închiriat clădirea DRDP cu 15 euro pe metrul pătrat, când pe piaţa patronul acesteia nu reuşise să o dea cu şase euro. Este cel care a semnat cu baronul Arsene de la Neamţ contractul acela de 68 milioane de euro fără licitaţie, pentru repararea drumului care merge de la Bicaz la Poiana Teiului, invocând motive de urgenţă totală.

Ei, bine, dacă nea Maricel şi draga Madamă cred că omul ăsta reprezintă curentul înnoitor în partid, atunci sunt tari, ce mai la deal la vale. Şi măcar de-ar miza pe 10-12 consilieri, să spui că unul din doisprezece nu-i mare lucru, dar când te gândeşti că abia de vor avea vreo cinci, parcă altfel stă treaba. În orice caz, familia Castanciu să trăiască!

Cum se mai asaza cărţile la uzina de profesori

Se învârt roţile destinului prin diverse instituţii din Iaşi, stimaţi telespectatori, şi sunt destui cei care tremură şi dârdâie cu gândul la soarta lor de diriguitori ai treburilor prin urbe. De-un par egzamplu, la uzina cu profesori, acolo unde cândva adjunctul Barză spera să ia locul şefei, s-ar fi dat în bobi şi i s-a sugerat să caute altceva bun, pentru că planurile de viitor sunt altele la noua putere. Astfel, domnul Barză a candidat şi a luat pe bune postul de adjunct la un mare liceu din târg, ceea ce îi asigură atât o retragere onorabilă cât şi un loc de pe care mai târziu, când or fi iarăşi vremuri bune, să pornească asaltul spre culmile puterii preuniversitare. 

Se observă în acest domeniu, stimabililor, un cavalerism pe care nu-l găseşti în alte domenii din politică. Astfel, fiecărui şef, şefuţ sau şefuleţ i se găseşte câte ceva onorabil de retragere, fără păruieli, strigături în public sau fuga cu ştampila, cum se întâmplă prin alte părţi. Cel puţin până acum a fost aşa, dar vorba aia, există un început pentru toate.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.