anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Familia Cheşcu construieşte o clădire de birouri în coasta lui Fenechiu

GALERIE
santier Chescu spali Bahluisantier Chescu spali Bahlui (2)santier Chescu spali Bahlui (3)santier Chescu spali Bahlui (4)santier Chescu spali Bahlui (5)santier Chescu spali Bahlui (6)santier Chescu spali Bahlui (7)
 • santier Chescu spali Bahlui
 • santier Chescu spali Bahlui (2)
 • santier Chescu spali Bahlui (3)
 • santier Chescu spali Bahlui (4)
 • santier Chescu spali Bahlui (5)
 • santier Chescu spali Bahlui (6)
 • santier Chescu spali Bahlui (7)
- +

Imobilul va avea o înălţime de 33 de metri. Noul sediu de birouri va avea 100 de locuri de parcare subterane şi alte 56 la suprafaţă..

 
Un nou spaţiu de birouri răsare pe Şoseaua Naţională, unde familia Cheşcu ridică o clădire de opt etaje. Lucrările sunt începute, iar muncitorii lucrau în cursul zilei de ieri la ridicarea fundaţiei şi a stâlpilor de susţinere de la subsol. Clădirea va avea cam aceeaşi înălţime cu clădirea vecină, Comodo. Tot acolo este şi clădirea de birouri Aria, controlată de controversatul om politic şi om de afaceri Relu fenechiu. Investiţia de pe malul Bahluiului aparţine firmei SC Dirot SRL, administrată de Tudor Cheşcu, fiul lui Gheorghe Cheşcu, cel care deţine pe Tătăraşi cele trei magazine Flux, un depozit, un teren şi trei blocuri de locuinţe, ultimul fiind în construcţie.
 
Asociat unic în această afacere este Flux SRL, firma tatălui. Conform autorizaţiei de construire numărul 439, eliberată de Primăria municipiului Iaşi, familia Cheşcu are PUZ pentru „construire imobil de birouri pentru profesii liberale, cu spaţii comerciale la parter pe teren proprietate”. Proiectantul general este Birou Arhitectură Hereş Gheorghe iar constructorul SC TVI Construct SRL Iaşi. Iniţial, Dirot a obţinut o autorizaţie în luna septembrie 2017 pentru „lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare în vederea edificării construirii”, apoi în luna mai, a schimbat obiectivul în „locuinţe colective, birouri cu spaţii comerciale la parter”. Observăm însă că s-a răzgândit în privinţa locuinţelor colective. Suprafaţa de teren pe care se realizează lucrările este de 3.000 de metri pătraţi, clădirea ocupând 40% din teren. Imobilul va avea subsol, parter şi opt etaje, înălţimea fiind de aproape 33 de metri. Noul sediu de birouri va avea 100 de locuri de parcare subterane şi alte 56 la suprafaţă. Numit şi „regele Tătăraşului”, Gheorghe Cheşcu se extinde în mai multe zone din Iaşi, la începutul anului, acesta achiziţionând o altă suprafaţă de teren în zona industrială. Grupul industrial Flux a cumpărat un teren de peste 7 hectare la un preţ de 7,3 milioane euro, amplasat în vecinătatea proiectului derulat de Conest, „Conest Grand Rezidence”. Rămâne de văzut dacă aici se va construi o zonă rezidenţială, cu locuinţe, ori tot sedii de birouri sau clădiri cu alte destinaţii. „Am achiziţionat terenul de pe splai Bahlui acum un an şi ceva - doi ani şi am dat mult pe el, peste un milion de euro.
 
Deşi iniţial era în plan, nu voi mai face locuinţe, ci doar birouri. Dincolo, în zona industrială încă nu ştiu ce vom face, deoarece avem un partener de afaceri şi încă nu ne-am decis dacă vor fi blocuri cu locuinţe ori altceva”, a precizat Gheorghe Cheşcu. Odată cu lucrările la sediul de birouri de pe Splai Bahlui, lucrări care vor fi finalizate în luna aprilie 2022,  municipalitatea efectuează lucrări la infrastructura zonei. Pe segmentul Podul de Piatră – Podul Roş a fost realizată o nouă stradă în locul fostei căi de rulare a tramvaielor. Totodată, pe Şoseaua Naţională sunt efectuate lucrări pentru înlocuirea reţelelor de termoficare printr-un proiect cu finanţare europeană accesat de Primăria Iaşi. Cu fonduri de la bugetul local, municipalitatea va asfalta şoseaua Naţională iar cele două străzi vor fi sensuri unice pereche. (Paula TROFIN)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Alexandru LĂZESCU

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Şansele Vestului de se opune acestui demers depind în bună măsură de soarta războiului din Ucraina şi de capacitatea sa de gestiona faliile politice şi societale interne. 

opinii

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Nichita DANILOV

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Oare cum ar fi salutat azi Florin să nu devină bătător la ochi pentru cei aliniaţi din punct de vedere ideologic corect? Ar fi avut curajul să rostească bună ziua? Din păcate, Florin Faifer nu a mai prins vremurile pe care le-a prorocit.

România fericită

Michael ASTNER

România fericită

Lunea trecută, de Ziua Mondială a Fericirii, presa de la noi a discutat raportul pe anul acesta (bazând pe datele din 2022) întocmit de Sustainable Development Solutions Network (Reţeaua de Soluţii de Dezvoltare Sustenabilă). Poate aţi aflat, poate v-a scăpat: în World Happiness Report (realizat pentru a zecea oară, dacă am înţeles bine) pe 2023, România se află pe locul 24! 

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Ciprian IFTIMOAEI

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Cu toţii suntem familiarizaţi cu discuţiile despre impactul digitalizării asupra pieţei muncii, despre expansiunea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), unde oferta de locuri de muncă este în creştere, despre pachetele salariale atractive în acest domeniu de vârf al economiei. 

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.