anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Familia Fiterman opereaza afaceri de zeci de milioane de euro în domeniul medical

GALERIE
Dan Fiterman, tatal and Patricia sora
  • Dan Fiterman, tatal and Patricia sora
- +

Printre cele mai cunoscute firme aflate în portofoliul familiei Fiterman se numără Arcadia Hospital şi Fiterman Pharma.

Familia Fiterman din Iaşi face milioane de euro anual din afacerile locale în domeniul medical, respectiv din producţia de medicamente şi grupul medical privat de sănătate. Anul trecut, toate companiile deţinute de membrii familiei au înregistrat creşteri semnificative la capitolul cifră de afaceri, unele chiar şi la profit, comparativ cu anul fiscal precedent. Astfel, Fiterman Pharma, primul producător de medicamente cu capital privat românesc din zona Moldovei (înfiinţat la Iaşi de familia Fiterman în urmă cu 25 de ani), a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 139,3 milioane de lei (29 milioane euro) şi un profit net de 13,5 milioane lei (2,8 milioane euro). Comparativ cu 2018, afacerile familiei din producţia de medicamente au crescut în 2019 cu circa 5%, iar profitul cu 55%, potrivit calculelor „Ziarului de Iaşi”.

Cum merg celelalte firme

Fiterman Distribution, care se ocupă cu tranzacţiile en-gros de produse farmaceutice, a raportat pe 2019 o cifră de afaceri netă de circa 117 milioane lei (24,3 milioane euro), mai mult cu 21,8 milioane lei (4,5 milioane euro) faţă de anul precedent, când compania consemna afaceri de 95,2 milioane lei (19,8 milioane euro). În 2019, profitul a urcat până la 4,2 milioane lei (875.000 euro), iar în 2018 a fost de 4,3 milioane lei (896.000 euro). Grupul medical controlat de familia Fiterman include Arcadia Hospital, Arcadia Policlinic şi Arcadia Cardio, care au înregistrat în 2019 afaceri de aproape 95 milioane lei (19,8 milioane euro), profitul net fiind de 8,3 milioane lei (1,7 milioane euro). Spre comparaţie, în 2018 afacerile au fost de 84,9 milioane lei (17,6 milioane euro), iar profitul înregistrat de 9,1 milioane lei (1,8 milioane euro).

Ce medicamente produce

Defalcat, Arcadia Hospital a raportat pe anul fiscal 2019 afaceri de 41,5 milioane lei (8,6 milioane euro) şi un profit de 1,8 milioane lei (375.000 euro). Arcadia Policlinic: cifră de afaceri de 43,3 milioane lei (9 milioane euro) şi un profit de 5 milioane lei (1 milion euro). Arcadia Cardio: afaceri de circa 10 milioane lei (2 milioane euro) şi un profit net de 1,5 milioane lei (313.000 euro). Datele sunt publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Fiterman Pharma produce medicamente pentru 24 de arii terapeutice, precum analgezice sau antiinflamatoare, afecţiuni respiratorii, hepatoprotecţie sau dermatologice.

Printre produse se numără Uractiv, Diclofenac, Sindolor, Imunotus, dar şi produse pentru copii, unul dintre cele mai cunoscute fiind Alinan. Arcadia este cea mai mare reţea privată de sănătate din regiunea Moldovei, oferind servicii integrate (Spital, Policlinică, Imagistică medicală) în peste 40 de specialităţi medicale, potrivit descrierii companiei ieşene. 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.