anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Familia regală britanică anticipează dificultăţi financiare din cauza covid-19

GALERIE
Palatul Buckingham
  • Palatul Buckingham
- +

Palatul Buckingham se aşteaptă la scăderi de venit în valoare de 15 milioane de lire sterline în următorii trei ani, în urma scăderii frecventării reşedinţelor regale, din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Regalitatea britanică a prezentat vineri cheltuielile din anul care a trecut - de la o călătorie a prinţului Andrew la un teren de golf şi până la revovarea Palatului Buckingham - şi avertizează că anticipează zile grele din cauza pandemiei covid-19. În acest exerciţiu anual al transparenţei faţă de contribuabilul britanic, Casa regală şi-a publicat cheltuielile aferente exerciţiului bugetar care s-a încheiat la sfârşitul lui martie.

Cheltuielile se ridică la 82,4 milioane de lire sterile (90 de milioane de euro) - adică 1,23 de lire sterline pentru fiecare dintre supuşii reginei Elizaberh a II-a. Această sumă reprezintă o uşoară creştere faţă de anul precedent, când înzestrarea coroanei, dedicată activităţilor oficiale ale familiei Windsor şi întreţinerii reşedinţelor regale a atins 82,2 milioane de lire sterline.

Impactul noului coronavirus asupra finanţelor regale urmează să fie cunoscut în viitorul exerciţiu bugetar, în contextul în care izolarea a fost impusă la sfârşitul lui martie.

Regalitatea anticipează o scădere a veniturilor legată de scăderea frecventării reşedinţelor regale în valoare de 15 milioane de lire sterline în viitorii trei ani. Un buget separat, consacrat cheltuielilor pe termen lung în vederea renovării Buckingham Palace se estimează că va scădea cu 20 de milioane de lire sterline.

Legea prevede că înzestrarea coroanei nu poate scădea de la un la altul. Însă regalitatea nu intenţionează să bage mâna în buzunarul contribuabilului. ”În faţa acestor provocări, nu avem nicio intenţie să solicităm o finanţare suplimentară, însă vom încerca să amortizăm impactul prin eforturile noastre”, a declarat pentru presă Michael Stevens, trezorierul reginei.

Casa regală a ”îngheţat” deja salariile şi angajările şi examinează reducerea cheltuielilor neesenţiale. În raport sunt detaliate călătorii ale membrilor famileii regale. Astfel, 16.440 de lire steline au fost alocate unui zbor privat al prinţesei Anne pentru a asista la un meci de rugby Italia-Scoţia, la Roma, în februarie.

De asemenea, 15.848 de lire sterline au fost alocate pentru ca prinţul Andrew să se ducă la un teren de golf în Irlanda de Nord în iulie 2019, înainte ca ”fiul preferat” al reginei să cadăîn dizgraţie şi să se retragă din viaţa publică, din cauza legăturilor sale cu investitorul american Jeffrey Epstein, acuzat de viol şi agresiune sexuală ale unor minore. Niciun zbor comercial nu corespundea programului acestor activităţi oficiale, a justificat o sursă regală. În ceea ce-i priveşte pe prinţul Harry şi soţia sa Meghan, care au provocat o furtună după ce au anunţat în ianuarie că se retrag din cadrul monarhiei, ei plătesc o chirie pentru reşedinţa de la Frogmore, reşedinţa lor în Regatul Unit, a cărei valoare nu a fost divulgată.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.