Familia unui pacient din Iași aflat în moarte cerebrală a salvat, prin donare, cinci vieți
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Familia unui pacient din Iași aflat în moarte cerebrală a salvat, prin donare, cinci vieți

GALERIE
interventie
  • interventie
- +

Familia unui pacient din Iași aflat în moarte cerebrală a luat cea mai dificilă, dar mai plină de însemnătate decizie - a ales să doneze organele și țesuturile, salvând, astfel, cinci vieți. Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant au transmis detalii despre intervenții și au mulțumit din suflet familiei greu încercate.

„Mulţumim celor care au puterea să dăruiască viaţă dincolo de durerea lor. Încă o familie a ales să dăruiască o şansă la viaţă altor semeni – o dovadă a iubirii faţă de oameni ce nu poate fi cuantificată în cuvinte. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

În urma gestului plin de altruism al unei familii din Iaşi, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alte 5 destine au fost schimbare în bine, în urma intervenţiilor de transplant organe şi cornee.

La Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi, prin bunăvoinţa familiei unui pacient, aflat în moarte cerebrală. Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice. Cu profesionalism şi mult efort, echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Este cea de-a 6 –a acţiune de coordonare realizată anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi, în condiţiile încă foarte dificile datorate contextului epidemiologic.

Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon" Iași – Dr. Ciprian Vasiluţă, Dr. Mihai Zabara, iar cea de prelevare cornee de echipa formată din Prof.Dr. Camelia Bogdănici şi Dr. Anisia Alexe din cadrul Clinicii de Oftalmologie a spitalului ieşean.

Echipa chirurgicală a Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi (Dr. Radu Andriciuc şi Dr. Cristian Negoiţă) a efectuat intrevenţia de prelevare pentru rinchi.

Astfel, un pacient de 53 de ani, aflat în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa de profesionişti a Centrului de Transplant Hepatic din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” Iaşi, coordonată de Prof.Dr. Cristian Lupaşcu, alături de echipa ATI, condusă de Dr. Mihaela Blaj. În cadrul centrului de excelenţă la Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon, Iași, condus de Prof.Dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi, de 54, respectiv de 53 de ani, aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani pe listele de aşteptare au primit şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal, realizate cu multă măiestrie de echipele chirugicale, conduse de Dr. Adelina Miron şi Dr. Cornel Moroşanu.

Doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate sub coordonarea Prof.Dr. Dorin Chisăliţă în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi.

Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi salvează vieţi!

Mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă,  prinsă mereu între suferinţă şi speranţă”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.