Familie de români încarcerată în Belgia. A transformat în sclavi mai mulţi conaţionali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Familie de români încarcerată în Belgia. A transformat în sclavi mai mulţi conaţionali

GALERIE
decizie
  • decizie
- +

O familie de români a fost condamnată, în această săptămână, de către instanţa din Belgia pentru comiterea infracţiunii de constituirea a unui grup infracţional, după ce au exploatat zeci de români veniţi la muncă în străinătate.

O familie de români care locuieşte de mai mulţi ani în Belgia a fost condamnată la ani grei de închisoare, pentru că a exploatat prin muncă mai mulţi conaţionali. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să plătească amenzi uriaşe. Este vorba despre un cuplu şi cei doi fii ai acestuia, toţi cu antecedente penale privind traficul de persoane şi traficul de droguri, sosiţi în Belgia în urmă cu şase ani.

De atunci, principalul lor obiectiv a fost de a convinge cât mai mulţi muncitori români să vină la muncă în Belgia, promiţându-le salarii de 1.500 de euro. Odată ajunşi la destinaţie, lucrătorii erau anunţaţi că vor primi doar 800 de euro. Mai mult decât atât, oamenii erau puşi să muncească la negru, mai mult de 12 ore pe zi, în distribuţia de materiale promoţionale, dar şi în domeniul pomicol sau al construcţiilor, fiind cazaţi într-o pivniţă, unde dormeau pe saltele.

Cei care îndrăzneau să se plângă de condiţiile de muncă ori de trai erau bătuţi şi sechestraţi, iar cei care au reuşit să plece au fost urmăriţi până în România. Practic, erau transformaţi în sclavi. Potrivit presei din Belgia, 23 de români au căzut victime ale acestei familii. În urma plângerilor depuse de cinci dintre ei, inculpaţii au părăsit, în 2016, Belgia.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.