anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Au vrut doar un ajutor pentru creşterea copilului în pandemie

Familie de tineri distrusă după ce în casă a fost adusă soacra mică

GALERIE
cearta
 • cearta
- +

Un cuplu s-a destrămat după ce în casă a intrat şi soacra mică, ca să-i ajute la creşterea copilului. Scandalurile s-au ţinut lanţ, ajungându-se la divorţ. În plus, soţia a ajuns să ceară emiterea unui ordin de protecţie împotriva celui care încă îi este soţ. Nu a reuşit să-i convingă însă şi pe judecători de necesitatea impunerii unor restricţii.

Luciana şi Gabriel L. au împreună o fetiţă, născută în aprilie 2019. După naşterea fetiţei, familia s-a lărgit la patru persoane, întrucât mama femeii a venit să-i ajute. Soacra şi ginerele nu au reuşit însă cu niciun chip să se înţeleagă. Tensiunile s-au acumulat constant, ajungându-se ca, în februarie acest an, femeia să plece împreună cu copilul şi mama sa din domiciliul comun. Ulterior, s-a ajuns şi la divorţ, procesul aflându-se pe rolul Judecătoriei. Printr-o altă acţiune, Gabriel L. a solicitat stabilirea domiciliului alternativ pentru fetiţă până la finalizarea divorţului.

În primă instanţă, Judecătoria a stabilit pe 27 septembrie un program de legături personale ale tatălui cu fetiţa sa. La trei zile după aceasta, soţia a cerut emiterea unui ordin de protecţie. Ea a reclamat că este supusă la injurii şi ameninţări cu moartea, inclusiv în prezenţa copilului, ceea ce îi provoacă o continuă stare de nesiguranţă. În plus, bărbatul a înscris-o pe fetiţă la grădiniţă în plină pandemie şi „refuză să aprecieze faptul că au o bunică minunată care îi ajută“.

Femeia a cerut ca bărbatului să i se interzică să se mai apropie de ea, de fetiţă sau de soacră. Avocatul bărbatului a depus la dosar un CD cuprinzând înregistrări ale unor convorbiri dintre cei doi soţi survenite ca urmare a faptului că, dimpotrivă, fetiţa ar fi abuzată de bunica maternă. În plus, pe 26 septembrie, reclamanta şi pârâtul se întâlniseră la Palas cu o familie de prieteni, ceea ce nu s-ar fi putut întâmpla în cazul în care femeia s-ar fi simţit ameninţată. Faptul că cererea de instituire a ordinului de protecţie a fost depusă la trei zile după ce bărbatul obţinuse dreptul de a-şi vedea fiica a fost prezentat de avocat ca o dovadă că femeia încearcă să restrângă relaţia dintre fetiţă şi tatăl ei, fără un motiv real.

Magistraţii Judecătoriei au solicitat relaţii la Secţia 1 Poliţie (Alexandru cel Bun), de unde s-a primit răspunsul că nu există sesizări împotriva bărbatului. Din înregis­trări a rezultat că, într-adevăr, relaţiile dintre soţi sunt tensionate, fără a depăşi însă limitele unui conflict conjugal obişnuit. Judecătorii nu au putut constata producerea niciunui act de violenţă care să reprezinte un pericol real pentru soţie. Prin urmare, cererea de emitere a unui ordin de protecţie a fost respinsă, sentin­ţa putând fi însă atacată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.