anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Fară precedent: Camera de Comerţ din SUA va începe o campanie împotriva lui Trump

GALERIE
Trump
 • Trump
- +

Camera de Comerţ din Statele Unite, cel mai mare grup de lobby de afaceri din ţară şi un aliat tradiţional al Partidului Republican, a lansat luni o campanie împotriva politicilor comerciale ale preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters. Noua campanie va oferi o analiză a impactului financiar pe care îl va suporta fiecare stat federal american din partea posibilelor măsuri de retorsiune la tarifele lui Trump. Camera de Comerţ susţine că Trump riscă declanşarea unui război comercial global care ar afecta consumatorii americani.

 

De exemplu, raportul Camerei de Comerţ a constatat că exporturi din Texas, în valoare de 3,9 miliarde de dolari, ar putea fi ţinta unor tarife de retorsiune, din care 1,6 miliarde de dolari din partea Mexicului şi 1,4 miliarde de dolari din partea Chinei. Camera mai anticipează că va cheltui milioane de dolari pentru alegerile de la jumătatea mandatului care vor avea loc în acest an, pentru a susţine candidaţi care sunt pentru libertatea comerţului, imigraţie şi taxe scăzute. Grupul a susţinut deja candidaţi la alegerile republicane primare care au aceste obiective. Casa Albă nu a răspuns solicitării de a comenta opiniile Camerei de Comerţ, care are 3 milioane de membri. Camera de Comerţ a colaborat în mod tradiţional, de-a lungul timpului, cu preşedinţii republicani şi a apreciat reforma fiscală a preşedintelui Trump. Dar tensiunile comerciale în creştere au provocat o distanţare în relaţiile cu preşedintele.

Trump a introdus tarife pentru produse în valoare de miliarde de dolari provenite din China, Canada, Mexic şi Uniunea Europeană, afirmând că acestea sunt necesare pentru a echilibra dezechilibrele comerciale. Aceste state au reacţionat. Vineri, Canada a anunţat tarife punitive pentru bunuri americane de 12,6 miliarde de dolari, ca reacţie la tarifele americane aplicate pentru importurile de oţel şi aluminiu. China ar urma să impună o taxă de 25% pe importurile de soia, iar Mexicul o taxă pe importurile de carne de porc. UE va aplica tarife pentru produse americane în valoare de 3,2 miliarde de dolari, între care bourbon şi motociclete Harley Davidson.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.