Fără un plan de afaceri, finanţarea devine o utopie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Campanie „Iasul in Afaceri”

Fără un plan de afaceri, finanţarea devine o utopie

Lei de business tânăr - idei de afaceri în competiţie

GALERIE
Lei pe alb
  • Lei pe alb
- +

Campania „Lei de business tânăr“, organizată de AVISSO cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, este lansată astăzi, 15 septembrie, pe site-ul www.avisso.eu, sub forma unui concurs de idei de afaceri organizat în scopul sprijinirii viitorilor antreprenori sau a unora aflaţi încă la început de drum. Durata acestuia este de 45 de zile calendaristice (până pe 29 octombrie 2016), iar la final, în urma procesului de jurizare, vor fi oferite două premii constând în: consul­tan­ţă în realizarea planului de afaceri aferent ideii pre­zentate, asistenţă în identificarea unor surse de finanţare pentru business, servicii financiar-contabile şi servicii de consul­tanţă în promovare afacerii pentru 12 luni de la data demarării business-ului.

Campania „Lei de business tânăr“

AVISSO împlineşte în această toamnă 10 ani de activitate. În acord cu principiile şi filosofia noastră de afaceri, organizăm un concurs destinat celor care abia s-au lansat sau vor să se lanseze în antreprenoriat.

Dorim să sprijinim acei membri ai comunităţii aflaţi la început de drum şi care au creionată o idee de afacere, însă nu deţin expertiza necesară scrierii unui plan de afaceri care să genereze interes din partea unor potenţiali investitori.

La finalul lunii octombrie, AVISSO va selecta (în urma competiţiei anunţate în această ediţie a publicaţiei  „Iaşul în afaceri“ şi desfăşurate pe site-ul www.avisso.eu) doi autori de idei de business şi îi va ghida în a le concretiza într-un plan de afaceri. AVISSO le va oferi, ulterior, timp de un an, servicii de consultanţă în afaceri, financiar-contabile şi de promovare.

Câştigătorii vor fi, totodată, sprijiniţi în a identifica surse de finanţare pentru business-urile lor.

Cei care vor dori să se înscrie în competiţie sunt invitaţi să acceseze secţiunea „Lei de business tânăr“ de pe website-ul www.avisso.eu (vizibilă de pe homepage) şi, în urma parcurgerii regulamentului, să completeze formularul interactiv pus la dispoziţie.

Sunt solicitate datele de identificare ale candidatului, statutul ocupaţional, domeniul în care lucrează sau studiază, domeniul în care se încadrează ideea de afacere pe care o propune, o prezentare în detaliu a produselor şi serviciilor rezultate din afacere (cu evidenţierea elementelor de noutate pentru piaţa adresată), o prezentare concretă a clienţilor potenţiali şi piaţa căreia se adresează produsele (locală, regională, naţională sau internaţională), o prezentare a necesarului de spaţiu, echipamente şi personal pentru punerea în funcţiunea a investiţiei, o prezentare privind trei resurse-cheie ale afacerii fără de care aceasta nu ar funcţiona la parametrii estimaţi, precum şi o descriere a experienţei aplicantului în domeniul antreprenorial.

Toate detaliile se regăsesc în cadrul formularului postat în secţiunea „Lei de business tânăr“ a website-ului www.avisso.eu.Membrii juriului vor primi electronic de la organizator formularele depuse şi vor transmite rezultatele în urma aplicării unei grile de evaluare, urmând ca desemnarea câştigătorilor să se facă prin însumarea punctajelor obţinute (cele mai bune două punctaje).

Campania va cuprinde şi o ceremonie de înmânare simbolică a premiului câştigat, în data de 3 noiembrie 2016, la care câştigătorii vor fi invitaţi să participe. La eveniment vor lua parte reprezentanţi ai comunităţii ieşene (din mediul de afaceri, administraţie, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale), precum şi invitaţi speciali din ţară.

Mirabela Miron, Preşedintele AVISSO:

Ne dorim înscrierea în competiţie a cât mai multor participanţi şi mizăm ca aceştia să răs­pundă provocării noastre cu aceeaşi des­chi­dere pe care şi noi dorim să o arătăm co­mu­nităţii locale. Doar lucrând împreună, identifi­când cele mai bune oportunităţi de dezvoltare a oraşului nostru, vom putea face paşi semnificativi în direcţia creşterii economice. Obiş­nu­im ca, atunci când ne raportăm la comunitate, să avem în prim-planul observaţiilor sau preocupărilor noastre ca cetăţeni marile lu­crări de infrastructură sau funcţionarea ad­mi­nistraţiei. O economie locală solidă nu se poate clădi, într-adevăr, fără suportul şi cola­bo­rarea administraţiei locale, însă aceasta de­pinde, în egală măsură, de micul în­tre­prin­ză­tor, de afacerile mici şi mijlocii care aduc plusvaloare oraşului nostru. Până la atra­ge­rea altor mari investitori, suntem datori să cre­ăm o comunitate dinamică de business, cu atât mai mult cu cât şansele Iaşului de a de­veni un important pol economic regional sunt evidente, iar oportunităţile continuă să fie tot mai diverse în zona noastră“.

Juriul concursului „Lei de business tânăr“ are următoarea componenţă: Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, prof. univ. dr. Costel Istrate, Preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, filiala Iaşi, Mihaela Măriucă, consultant în afaceri, managing partner AVISSO, prof. univ. dr. Robert Şova, Preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (Preşedinte al Juriului) şi Adina Tapalagă, Director General SCC Services România.

Mihaela Măriucă, consultant în afaceri:

Concursul organizat de AVISSO este un model de bună practică şi ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru autorităţile de ma­na­gement a fondurilor nerambursabile ce gestionează proiectele de investiţii pentru companii. Este foarte important să se reali­zeze o filtrare a ideilor de afaceri înainte de a fi dezvoltate proiecte sau planuri de afaceri de zeci de pagini ce implică resurse conside­ra­­bile din partea iniţiatorilor. Din punctul meu de vedere, este esenţial pentru orice antreprenor la început de drum să realizeze un plan de afaceri, indiferent că apelează sau nu la resurse financiare externe. Planul de a­faceri trebuie să fie ghidul tău în călătoria pe care urmează să o faci în «jungla economică» şi să reprezinte harta la care apelezi de fie­care dată când te rătăceşti în drumul tău spre profit. Concursul organizat de AVISSO este o oportunitate să îţi evaluezi ideile de afaceri pe care le ai şi să beneficiezi de un sprijin real şi profesionist pentru un început de afacere care să asigure toate premisele pentru succes.

Mihai Chirica, Primarul oraşului Iaşi:

Viitorul oraşului nostru este o responsabilitate comună pentru noi toţi, administraţie, an­treprenoriat şi alţi actori economici relevanţi. Poziţionarea oraşului nostru ca oraş atractiv pe harta naţională şi internaţională din punct de vedere economic, academic, cultural şi spiritual  este scopul nostru principal.  Atragerea in­ves­ti­ţiilor, consolidarea celor existente şi cre­area de locuri de muncă de calitate constituie pro­vo­cări autentice pentru comunitatea noas­tră. Urmărim constant asigurarea unui cadru legislativ local adecvat dezvoltării acti­vi­tă­ţilor economice, iniţierea şi sus­ţi­ne­rea de pro­grame speciale dedicate IMM-urilor, precum şi atragerea investiţiilor care pot pune în valoare unul dintre principalele atu­-uri ale Iaşului: forţa de muncă înalt ca­li­fi­cată. Comparativ cu celelalte oraşe din Ro­mâ­nia, Municipiul Iaşi are cele mai mici impozite, atât în ceea ce priveşte locuinţele, cât şi clădirile introduse în circuitul economic, ma­rea majoritate a acestor obligaţii fiscale situându-se la limita minimă obligatorie. În a­cest fel, mu­ni­ci­palitatea ieşeană încearcă să asigure un ca­dru fiscal local predictibil şi atractiv pentru me­diul de afaceri, ca expresie a unui parteneriat real între autorităţile locale şi sectorul de business. Vă invit să vedeţi în Primăria Municipiului Iaşi un partener du­ra­bil pentru pro­iecte de importanţă eco­no­mică şi stra­te­gică pentru Iaşi, pentru creş­terea nivelului de vizi­bi­litate al oraşului nostru şi pentru atra­ge­rea de noi investiţii străine la Iaşi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.