anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Fără vizite și fără pachete pentru pacienți. Măsuri adoptate la Institutul de Psihiatrie „Socola”

GALERIE
socola
 • socola
- +

Iată care sunt măsurile adoptate la nivelul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi pentru stoparea extinderii COVID-19:

Accesul pacienţilor în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi se va face exclusiv prin Centrul de Sănătate Mintală Bucium, de la intrarea în Institut, unde se va realiza un prim triaj epidemiologic de către medicul specialist psihiatrie de la acest nivel împreună cu o echipă de 3 medici rezidenţi (anii 3, 4 şi 5 de rezidenţiat), sprijiniţi de cadrele medicale şi un asistent medical de igienă din cadrul SPIAM.

Triajul epedemiologic al pacienţilor şi aparţinătorilor se va realiza în două schimburi, în intervalul orar 07:00 – 14:00, de luni până vineri. În afara acestui program, triajul epidemilogic se va realiza în Camera de Gardă a Institutului.

Ulterior efectuării acestui prim triaj epidemiologic, pacientul va fi direcţionat către medicul curant/secţia unde urmează să fie internat şi va preda fişa de consult medicului curant.

Legătura aparţinătorilor cu medicii curanţi/şefii de secţie/şefii de compartimente se va realiza exclusiv prin reţeaua telefonică a unităţii/telefonie mobilă.

Excepţie de la efectuarea triajului epidemiologic în cadrul Centrului de Sănătate Mintală Bucium (luni-vineri 07:00-14:00) vor face pacienţii care sunt aduşi în urgenţă psihiatrică de către autorităţile statului sau aparţinători. În acest caz, triajul epidemiologic se va realiza în Camera de Gardă.

Triajul epidemiologic se va consemna într-un registru special/fişă de consult şi va consta în efectuarea următoarelor procedee: termometrizare, anamneză, identificarea traseului parcurs de către pacient (zone cu risc de infectare coronavirus), consult pulmonar (în funcţie de situaţie). Fişa de consult în care este consemnat rezultatul triajului epidemologic va fi înmânată pacientului. Pacientul se va deplasa la secţia/compartimentul unde urmează să fie internat şi va preda fişa de consult medicului curant.

Pe toată perioada stării de urgenţă nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

Aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași. Este interzisă transmiterea către pacienţii internaţi a pachetelor. De asemenea, în această perioadă este interzis accesul autoturismelor în incinta Institutului, cu excepţia autoturismelor salariaţilor şi autorităţilor publice (Poliţie, Jandamerie, Ambulanţă etc).

În incinta instituţiei au acces doar pacienţii care prezintă bilet de trimitere de la medicul specialist/medicul de familie şi pacienţii care prezintă scrisoare medicală cu programare la data prezentării .De asemenea, în incinta instituţiei au acces pacienţii ce reprezintă o urgenţă psihiatrică.

Personalul medical din cadrul Camerei de Gardă/Centrul de Sănătate Mintală Bucium va respecta Procedura operaţională pentru identificarea şi managementul persoanelor simtomatice/asimptomatice sosite pe cale aeriană/maritimă/terestră din zona afectată de infecţii cu noul coronavirus. De asemenea, personalul medical din Cameră de Gardă/ Centrele de Sănătate Mintală şi cel de pe secţiile şi compartimentele cu paturi vor respecta şi vor studia în permanenţă Lista regiunior şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19.

Personalul de la nivelul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi va respecta precauţiunile universale (igiena mâinilor, echipament de lucru şi protecţie purtat corect şi complet, gestionarea corectă a deşeurilor din activităţile medicale).

La nivelul Secţiilor exterioare Şipote I şi Şipote II, triajul epidemiologic al pacienţilor noi interntaţi se va realiza de către medicul de serviciu/medicul de gardă împreună cu cadrele medicale în Cabinetul stomatologic aflat la poarta unităţii, cabinet care în prezent nu este funcţional pe profil.

La nivelul Secţiilor exterioare Bârnova I şi Bârnova II triajul epidemiologic al pacineţilor noi internaţi se va realiza de către medicul de serviciu/medicul de gardă împreună cu cadrele medicale în Cabinetul stomatologic aflat la intraraea în pavilion, cabinet care în przent nu este funcţional pe profil.

Se va respecta cu stricteţe triajul epidemiologic al personalului la intrarea în activitate.

În secretariatul Institutului poate intra o singură persoană. Persoanele care aşteaptă pe holul secretariatului sunt rugate să stea la o distanţă de 2 (doi) metri una faţă de cealaltă.

Solicitarea de adeverinţe (sau alte documente) de la Serviciul RUNOS se va face telefonic. Eliberarea documentelor solicitate se va realiza în intervalul orar 12:00 – 14:00, cu menţiunea că persoanele care se prezintă pentru ridicarea lor sunt obligate să păstreze o distanţă de 2 (doi) metri una faţă de cealaltă.

Depunerea documentelor la secretariatul Institutului se va face de către un singur angajat din fiecare secţie/pavilion, în intervalul orar 10:00 – 11:00, cu excepţia urgenţelor.

La Farmacia Institutului, pentru depunerea şi ridicarea condicelor de medicamente ,se va face programare telefonică!

La nivelul tututor secţiilor Institutului se interzice intrarea persoanelor din alte secţii/pavilioane!

Audienţele se vor ţine numai în cazul unor urgenţe şi numai după o programare telefonică prealabilă.

Personalul TESA va lucra de acasă, prin rotaţie.

Se suspendă toate activităţile religioase cu public în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi: Biserica Spital Centru, biserica de la Secţia exterioară Bârnova, Biserica de la Secţia exterioară Şipote.

Personalul medical care se ocupă de triajul epidemiologic al pacienţilor va purta mască, mănuşi, ochelari de protecţie, protectori încălţăminte de unică folosinţă şi cobinezon de protecţie.

Aflați amănunte de pe pagina de Facebook a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.